web analytics
Sunteți aici

Proprietarul Liberty Technology Park vrea să vândă o parte din proiectul de birouri din Cluj pentru a-şi continua expansiunea

Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, caută un partener pentru proiectul de birouri din Cluj pentru a continua investiţiile, partener care să şi cumpere jumătate din proiect.

”Vedem în continuare un potenţial enorm de dezvoltare a proiectului cât şi a oraşului Cluj. Fazele 3 şi 4 ale proiectului implică un nivel mai complex de dezvoltare şi implicit nevoia de finanţare, dar şi de expertiză. Ne dorim să continuăm să dezvoltăm un proiect multifuncţional complex şi asocierea cu un partener strategic pentru aceste etape viitoare este importantă”, au subliniat reprezentanţii Liberty Technology Park.

Fribourg Development a finalizat în 2013 prima fază a proiectului în urma unei investiţii de peste 7 mil. euro în reconversia primelor două clădiri ale vechii fabrici de mobilă Libertatea din Cluj, în cadrul proiectului Liberty Technology Park Cluj. În urma reconversiei au rezultat 5.600 mp utili destinaţi amenajării de birouri, săli de conferinţe şi organizare de evenimente, precum şi a zonei de leisure.

Totodată, au fost amenajaţi peste 13.000 de metri pătrăţi de zonă verde, au fost create 565 de locuri de parcare şi piste pentru biciclete. În total, parcul tehnologic Liberty Technology Park Cluj va avea o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, iar investiţia se ridică la 25 mil. euro. Liberty Technology Park Cluj se adresează companiilor din domeniile IT&C şi R&D, atât din ţară cât şi din străinătate. La capacitatea maximă proiectată, parcul tehnologic va găzdui aproximativ 3.700 de angajaţi.

A doua etapă a proiectului Liberty Technology Park Cluj a fost livrată în prima jumătate a anului 2015, oferind un total de 13.412 mp de spaţiu pentru birouri şi zonă retail. Proiectul constă în opt clădiri distincte care vor fi fina­lizate în patru etape, în prezent fiind gata primele două etape.

Proiectul Liberty Technology Park Cluj este dezvoltat pe 4,5 hectare de teren

Potrivit companiei, cea de-a treia etapă a proiectului constă în construirea unor clădiri noi în cadrul parcului tehnologic, iar aceasta era programată pentru 2016, însă aceasta nu a mai demarat. Compania americană IBM a deschis începând cu luna iulie a anului trecut cel de-al patrulea centru de servicii business din ţară, după cele din Bucureşti, Braşov şi Timişoara, în cadrul parcului Liberty.

Proiectul dezvoltat pe 4,5 hectare include cinci corpuri de clădiri, totalizând 17.000 de metri pătraţi de spaţii de birou clasa A. 70% dintre rezidenţi sunt companii IT, iar mai bine de jumătate au departamente de dezvoltare software şi R&D (cercetare şi dezvoltare).

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW