11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de carne Ferma Zootehnică din Maramureş deschide magazine în Cluj şi...

Producătorul de carne Ferma Zootehnică din Maramureş deschide magazine în Cluj şi Bistriţa-Năsăud

Producătorul de carne şi preparate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de familia Lazăr din Baia Mare, îşi va extinde anul acesta propria reţea de magazine în afara judeţului Ma­ra­mureş, prin des­chi­de­rea a noi uni­tăţi de vânzare.

”În prezent avem 25 de magazine pro­prii în judeţul Maramureş, iar în 2018 urmează să deschidem încă trei, în judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi încă unul în Mara­mu­reş. Deschiderea unui nou magazin presu­pune o investiţie de circa 100.000 de euro per unitate, investiţii pe care le reali­zăm prin credite bancare şi din profitul rein­ves­tit”, a spus Florin Lazăr, pro­prie­tarul grupului de firme Ferma Zootehnică.

Grupul de firme Ferma Zootehnică produce în sistem integrat circa 30-40 de tone de mezeluri şi carne proaspătă pe zi, sub bran­durile Ferma Zootehnică, Mara-Muuu şi Pui de Moroşan. Familia Lazăr deţine în judeţul Mara­mureş 1.000 de hectare de teren, pro­pria fabrică de furaje, şapte ferme în care cresc 2.000 de vaci, 1.000 de oi şi 7.000 de porci pe serie, un abator, două fabrici de pro­cesare a cărnii şi propriul lanţ de ma­gazine.

”Pe lângă reţeaua proprie de ma­ga­zine, acoperim, prin distribuitori, majoritatea judeţelor din România. Vindem şi la export, unde facem cam 15% din business. Vindem animale vii în Liban, Israel, Spania şi Croaţia, şi preparate din carne în Spania, Franţa, Italia şi Germania”, a mi spus Lazăr.

Vânzări totale de circa 52 mil. euro

Imperiul agricol condus de Florin Lazăr a ajuns la vânzări totale de circa 52 mil. euro în 2017, în creştere cu 4% faţă de anul pre­ce­dent, datorită creşterii consumului de carne, potrivit reprezentanţilor Fermei Zootehnice. Proprietarul grupului de firme Ferma Zootehnică a atras atenţia că efectivele de bo­vine, atât la nivelul României, cât al UE, au scăzut, motiv pentru care carnea de vită s-a scumpit cu 35% în ultimul an.

Compania Ferma Zootehnică, cu activi­tăţi de fabricare a produselor din carne, are cea mai mare contribuţie la formarea ci­frei de afaceri a grupului, de peste 60%, com­pania înregistrând o cifră de afaceri de circa 140 mil. lei (31,3 mil. euro) în 2016, potrivit datelor publice. Ferma Zoo­teh­nică este o companie cu ca­pital 100% românesc care a fost înfiinţată în 1993 de soţii Rodica şi Flo­rin Lazăr, cei doi acţionari ai companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments