16.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTO antreprenoare din Arad vrea 500.000 de lei dintr-o curăţătorie de haine

O antreprenoare din Arad vrea 500.000 de lei dintr-o curăţătorie de haine

Curăţătoria de haine Urban Wash din Arad, fondată de antreprenoarea Raluca Blaj (29 de ani) în urmă cu un an şi jumătate, aşteaptă anul acesta afaceri de 500.000 de lei (106.000 de euro), dublu faţă de anul trecut.

”În primul an de activitate am realizat afaceri de 64.000 de lei, iar anul trecut am ajuns la 220.000 de lei. În acest an mă aştept să ne dublăm cifra de afaceri, având în vedere că suntem în creştere şi încă nu suntem cunoscuţi în Arad”, a spus Raluca Blaj, acţionara companiei Kaliste Shop SRL-D, firmă care administrează busi­nessul Urban Wash.

Antreprenoarea mai spune că a ales să înfiinţeze compania ca SRL-D (societate cu răspundere limitată-debutant) pentru a beneficia de finanţarea de 10.000 de euro, dar din cauza procedurii dificile a renunţat.

”Am ales la început această companie de tip SRL-D din dorinţa de a accesa cei 10.000 de euro de la stat, dar din cauza procedurii greoaie şi complicată, am renunţat. În schimb, am fost scutită de taxele pentru înfiinţarea companiei, precum şi reduceri de la plata şomajului către stat” a afirmat Raluca Blaj.

În medie, zilnic circa 20-30 de clienţi trec pragul curăţătoriei Urban Wash. Preţurile încep de la 6 lei pentru curăţarea unei eşarfe, cravate sau a unui fular şi ajung la 70 de lei în cazul rochiilor de mireasă. Compania are în prezent patru angajaţi, însă antreprenoarea spune că şi ea se implică la activităţi alături de aceştia.

A testat curăţătoriile din Bucureşti

Pe lângă serviciile de cu­răţătorie, compania realizează şi retuşuri sau reparaţii pentru haine. În ceea ce priveşte planurile de viitor, antreprenoarea spune că după ce va dezvolta suficient afacerea din Arad, vizează să deschidă alte puncte de colectare atât în judeţul Arad, cât şi în altele.

Înainte de a deschide afacerea, Raluca Blaj a stat o perioadă în probă în cadrul unei curăţătorii din Bucureşti, unde a învăţat cum ar trebui să funcţioneze o astfel de unitate. Principalii competitori de pe piaţa din Arad sunt curăţătoriile Gavroche Arad, Eco Cleaning Services şi Lava&cuce.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments