23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALO fabrică de textile din Ardeal, cu tradiţie de 70 de ani,...

O fabrică de textile din Ardeal, cu tradiţie de 70 de ani, trimite 80% din producţie la export

Fabrica de textile Târna­va din Sighişoara, înfiinţată în urmă cu aproape 70 de ani, exportă în prezent 80% din producţie, principalele pieţe externe fiind Italia, Germania, Anglia şi Suedia. Printre clienţii companiei se află branduri precum Max Mara, Luisa Cerano sau Paper London.

”Observăm că cererea este în creştere faţă de perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, nu am bugetat investiţii momentan, deoarece aşteptăm să vedem în ce direcţie se îndreaptă economia şi politica în acest an. Nu suntem chiar optimişti pentru a gândi noi direcţii de dezvoltare, astfel că în 2018 vom fi doar prudenţi”, a spus Cris­tina Cecilia Hâncu, directorul general al Târnava.

Compania produce (atât în sistem lohn, cât şi produs complet) cămăşi, bluze, fuste, sacouri nedublate, salo­pete, pijamale şi rochii. Produsele Târ­nava sunt comercializate în magazinele proprii din Sighişoara şi Braşov, iar din 2006 articolele sunt prezente şi în cadrul unei reprezentanţe deschise de com­panie în Germania.

Târnava achiziţionează materia primă de la companii din ţară, din UE şi din Turcia. Principalii parteneri de afaceri la export sunt din Germania (Wappen, Luisa Cerano), Italia (Max Mara, Marella,), Franţa (Maison Kitsune, Maison Margiela) sau Anglia (Paper London). Printre beneficiarii produselor Târnava se numără şi poliţia germană, jandarmeria italiană şi română, vama belgiană şi armata austriacă, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Estimează afaceri în creştere 5-10%

Compania a ajuns în prezent la 140 de angajaţi şi inten­ţionează să mai recruteze încă mi­nimum 10 persoane pentru joburi de confecţio­neri. Târnava estimează pentru acest an o creştere de 5-10% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut, când afacerile companiei au ajuns la aproape 5 mil. lei (circa 1,1 mil. euro).

Fabrica de textile din Mureş este una dintre cele mai vechi din ţară, cu o istorie de 69 de ani. Compania Târnava a fost înfiinţată în anul 1949, fiind una dintre primele fabrici de cămăşi din ţară. A fost privatizată în anul 1996 cu capital integral românesc.

Sursa: Ziarul Financiar

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments