10.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTO antreprenoare din Cluj vrea 100.000 de euro din mobilă făcută la...

O antreprenoare din Cluj vrea 100.000 de euro din mobilă făcută la comandă

Antreprenoarea Mihaela Rusu din Cluj a pus acum un an şi jumătate bazele unui atelier unde produce mobilă la comandă. Compania Egregor Design a înregistrat afaceri de 50.000 de euro anul trecut, iar pentru 2018 antreprenoarea din Cluj speră să îşi dubleze cifra de afaceri, până la 100.000 de euro.

”Investiţia iniţială în atelier a fost de circa 4.000 de euro. Anul 2016 a fost primul an de activitate, în 2017 am reuşit să ne dublăm cifra de afaceri, ajungând la 50.000 de euro. De asemenea, pentru anul acesta vizăm dublarea afacerilor”, a spus Mihaela Rusu, fondatoarea businessului Egregor Design.

Businessul este administrat de compania Egregor Design SRL-D (societate cu răspundere limitată-debutant). Firma a fost înfiinţată în 2015, dar activitatea a început-o din 2016. Rusu spune că a înfiinţat firma cu răspundere limitată pentru a beneficia de scutirea de taxa pentru înfiinţare de 1.000 de lei. Cele mai cerute piese de mobilier sunt bucătăriile, care au preţuri ce variază de la 9.000 de lei la 10.000 de lei.

”Materialul folosit la realizarea bucătăriilor este PAL-ul, din care facem toate corpurile. În realizarea uşilor folosim fie PAL, fie MDF, în timp ce blaturile pot fi din materiale termorezistente sau din lemn masiv”, a spus antreprenoarea din Cluj.

Compania Egregor Design realizează comenzi atât pentru Cluj, cât şi pentru alte regiuni ale ţării. În ceea ce priveşte comenzile din alte oraşe, clientul trebuie să suporte costurile suplimentare de transport şi montare. Având în vedere că toate piesele de mobilier sunt realizate la comandă, antreprenoarea nu are un showroom, însă a amenajat un aparta­ment în Cluj unde potenţialii clienţi să poată vedea câteva exemple de mobilier.

Înregistrează 4-5 comenzi pe lună

Mihaela Rusu se ocupă de partea de design şi are doi angajaţi permanenţi, iar în perioada aglomerată mai colaborează cu alţi doi. Ea povesteşte că vrea să îşi extindă echipa, însă se confruntă cu lipsa de personal calificat şi că se gândeşte chiar la varianta de a lua un ucenic. Firma înregistrează, în medie, 4-5 comenzi pe lună, însă numărul lor depinde de complexitatea pieselor solicitate.

”Există clienţi care dau comandă doar de o bucătărie sau un dormitor, dar există şi clienţi care ne cer să ne ocupăm de amenajarea întregii locuinţe, de la finisaje până la designul interior. Nu cred că aş fi reuşit să fac o afacere imediat după ce am ieşit de pe băncile facultăţii. Este un domeniu în care ai nevoie să acumulezi experienţă variată”, a precizat antreprenoarea. Mihaela Rusu a studiat arhi­tectura, iar până să îşi înfiinţeze propria afacerea a lucrat în firme de arthitectură şi de mobilier.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments