19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Szekely din Cluj a ajuns la afaceri de 4,5 mil. euro...

Familia Szekely din Cluj a ajuns la afaceri de 4,5 mil. euro cu magazinele de decoraţiuni Nobila Casa

Compania Mendola Pro, care deţine 14 magazine de decoraţiuni interioare sub brandul Nobila Casa, estimează anul acesta o cifră de afaceri de 5,5 milioane de euro, mai mare cu 22% faţă de nivelul de circa 4,5 milioane de euro înregistrat în anul anterior.

”Am încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de peste 4,5 milioane de euro si ne propunem pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 5,5 milioane de euro. În ceea ce priveşte rezultatele la nivel de grup, în 2017 am obţinut afaceri de peste 17 milioane de euro cu ajutorul a peste 450 de angajaţi”, a spus Agnes Gündisch, directorul executiv al companiei.

Compania Mendola Pro este deţi­nu­tă de Tiberiu şi Zsuzsanna Szekely, care au pornit această afacere în anul 1991 cu un magazin de 20 de metri pă­traţi situat în Cluj. Mendola Pro are în prezent 14 ma­ga­zine, trei în Cluj-Napoca şi câte unul în Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bis­tri­ţa, Bra­şov, Miercurea Ciuc, Odorheiul Se­cu­­iesc, Sibiu, Târgu-Mureş, Timi­şoa­ra şi Zalău.

Din cele 14 magazine ale companiei, ultimele deschise sunt cel de-al treilea magazin din Cluj-Napoca, cel din Mier­cu­rea Ciuc, Odorheiul Secuiesc şi Arad. Deschiderea celor patru magazine însumând o investiţie de 300.000 de euro. În ceea ce priveşte planurile de viitor, reprezentantul companiei spune că vizează deschiderea de noi magazine.

Investiţii de aproximativ 400.000 de euro pentru noi magazine

”În 2018 ne propunem în continuare să deschidem noi magazine, în funcţie de oportunităţile pe care le găsim şi ne-am alocat un fond de investiţii de aproximativ 400.000 de euro. Cele mai vândute produse sunt porţelanurile, tacâmurile, perdelele şi draperiile”, a spus Gündisch.

Segmentul decoraţiunilor interioare este unul competitiv şi este în mare parte controlat de jucători străini precum IKEA, JYSK sau KIKA. De asemenea, pe piaţa de home&deco au intrat şi retailerii de îmbrăcăminte precum Zara şi H&M cu diviziile lor de ”home”. Din grupul Mendola Pro fac parte mai multe firme cu activitate în domenii precum distribuţia de textile decorative (Deco Center), transporturi (Unitrans Logistics) şi parcuri logistice (Pro Invest Parc Logistic).

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments