22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGermanii de la Schaeffler vor să ajungă la 2 mld. lei cu...

Germanii de la Schaeffler vor să ajungă la 2 mld. lei cu fabrica de rulmenţi din Braşov

Compania Schaeffler România, subsidiara locală a grupului german Schaeffler, cu afaceri globale de 13,3 mld. euro şi aproximativ 90.000 de angajaţi, a realizat anul trecut cu creştere de peste 10% a afacerilor, la aproximativ 1,97 mld. lei (425,5 mil. euro).

În 2016, Schaeffler România a avut o cifră de afaceri de peste 1,79 mld. lei (399,6 mil. euro), un profit net de 70,5 mil. lei (15,7 mil. euro), având un număr mediu de 4.194 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

”Anul 2017 s-a încheiat pentru Schaeffler România cu o creştere importantă a cifrei de afa­ceri, de peste 10% faţă de anul anterior, iar pentru anul 2018 planurile companiei merg în direcţia menţinerii aceluiaşi trend ascendent din punct de vedere economic. Printre factorii care vor susţine afacerile în următoarea perioadă se află noile direcţii de investiţii, creşterea productivităţii şi eficientizarea costurilor. Astfel, estimăm pentru 2018 o creştere profitabilă în fie­care dintre cele două sectoare de activitate – in­dus­trie şi auto­motive“, au spus ofi­cialii companiei Schaeffler România.

Compania produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 kilometri de municipiul Braşov, com­po­nente de tehnică liniară pentru industria de ma­şini-unelte, componente pentru industria de auto­vehi­cule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea companiei este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului.

Atât gama produselor, cât şi divizia de inginerie sunt în continuă dezvoltare, Schaeffler inaugurând în anul 2012 propriul centru de inginerie. Centrul de inginerie Schaeffler Româ­nia a ajuns la începutul acestui an la 200 de angajaţi, având în plan pentru perioada urmă­-toare atât creşterea personalului, cât şi dez­vol­tarea complexităţii proiectelor desfăşurate.

Schaeffler România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german, investiţiile depăşind în cei 14 ani de activitate a companiei pragul de 500 de milioane de euro. Pentru 2018, compania are în plan noi proiecte de investiţii, respectiv construcţia a două clădiri, una de logistică şi una de cercetare-dezvoltare (unde urmează să fie testate produsele companiei). Având în vedere noile planuri de investiţii pentru 2018, Schaeffler România va mări echipa actuală de angajaţi, având în plan să depăşească nivelul de 4.500 de oameni în cursul acestui an.

Au investit peste 500 mil. euro fabrica în fabrica din Braşov

Compania Schaeffler România a fost înfiinţată în anul 2002, fiind una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german Schaeffler şi produce la Cristian componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Iniţial, investiţia de la Cristian, judeţul Braşov, prevedea realizarea unei fabrici cu trei hale de producţie şi o suprafaţă totală de 55.000 mp. In prezent, după o investiţie de peste 500 mil. euro, fabrica ocupă o suprafaţă totală de 42,5 hectare, din care pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi sunt construite 6 hale de producţie, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments