14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCea mai mare reţea de benzinării din România investeşte 18 mil. euro...

Cea mai mare reţea de benzinării din România investeşte 18 mil. euro într-un centru regional de distribuție carburanţi la Arad

OMV Petrom, care deţine cea mai mare reţea de benzinării din România, cu 550 de puncte de alimentare, va investi 18 mil. euro într-un depozit de carburanţi la Arad, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Arad.

”Este vorba despre o investiţie de peste 18 milioane de euro, care va face din Arad un «hub» pe calea ferată, pe transport, cât şi pe logistică, marfa fiind combustibilul. Aceasta înseamnă că pentru industriile care consumă mult combustibil, Aradul va deveni un oraş foarte atractiv”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Reprezentanţii primăriei Arad au mai spus că, în paralel, au fost făcuţi paşi importanţi în ceea ce priveşte realizarea legăturii rutiere între strada Cometei şi centura de Nord a oraşului, în apropierea cărora va fi realizat depozitul de carburanţi al OMV Petrom. Astfel, în acest moment este în desfăşurare procedura de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, pentru care municipalitatea a alocat peste 7 milioane de lei.

Petrom are cea mai mare reţea de benzinării din România, cu 399 de puncte de alimentare, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 19,8%, potrivit celui mai recent raport realizat de Global Data, unul dintre cei mai mari furnizori de analize de sector la nivel global. Dincolo de staţiile Petrom, compania mai are în portofoliu şi circa 150 de staţii OMV.

Ruşii de la Lukoil deţin 300 de benzinării, MOL România administrează 210 staţii de ali­mentare, iar Rompetrol are circa 793 de punc­te de alimentare, din care 140 sunt staţii pro­prii, potrivit celor mai recente informaţii dis­ponibile. Acestea sunt de altfel cele cinci bran­duri care deţin controlul asupra comer­ţului cu carburanţi.

Valoarea totală a pieţei de carburanţi a fost în 2016 de peste 40 de miliarde de lei (8,8 miliarde de euro). Peste 1.300 de firme al căror CAEN este Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate şi-au depus bilanţul în 2016, ultimul pentru care există date complete la Ministerul Finanţelor.

Primii patru jucători deţin 80% din piaţa de carburanţi

Ca cifră de afaceri, primii patru jucători din comerţul cu carburanţi acoperă împreună 80% din cifra de afaceri totală înregistrată de companiile din comerţul cu amănuntul al carburanţilor.

OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream, Lukoil România şi MOL România Petroleum Products au avut în 2016 o cifră de afaceri cumulată de 32,7 miliarde de lei, lăsând următoarele locuri pentru companii cu afaceri care nu ajung nici la un miliard de lei, precum Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent), SOCAR Petroleum (compania petrolieră naţională din Azerbaidjan) sau Turist Service (o companie din Giurgiu care are cel puţin două staţii sub acest brand, şi acelea partenere Rompetrol, potrivit celor mai recente date).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments