web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Programul de accelerare Techcelerator vrea să acorde finanţări de 25.000 de euro pentru 15-20 de start-up-uri hi-tech

Programul de accelerare Techcelerator vrea să acorde finanţări de 25.000 de euro pentru 15-20 de start-up-uri hi-tech

Techcelerator, un program de accelerare care se adresează start-up-urilor locale hi-tech, cu sedii în Cluj-Napoca şi Bucureşti, vrea să acorde finanţări de 25.000 de euro unui număr de 15-20 de companii la început de drum, în schimbul unui pachet de 6% din acţiuni.

”Ulterior, start-up-urile cu cele mai mari şanse de succes vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiţie, de până la 75.000 de euro, convertibilă în acţiuni în start-up-ul respectiv. Sunt invitate să aplice companiile din industrii în creştere, precum: software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială, transfor­mare digitală, soluţii IT pentru sănătate, AgroTech, FinTech şi altele”, con­form datelor comunicate de Techcelerator.

Susţinerea financiară este acordată prin GapMinder, fond de investiţii de capital de risc recent lansat în România. Programul se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în Bucureşti cât şi în Cluj-Napoca, şi oferă acces la expertiza a peste 60 de spe­cia­lişti români şi străini.

”Suntem primul program de accelerare din România în care start-up-urile primesc şi finanţare”, a de­cla­rat Cristian Dascălu, partener în cadrul fondului de investiţii GapMinder.

Termenul limită de aplicare este 11 martie 2018

Startup-urile interesate să participe la prima rundă a programului pot aplica până la data de 11 martie 2018. În program sunt invitate să aplice atât companii, cât şi persoane fizice cu idei de dezvoltare a unor tehnologii inovatoare cu condiţia ca acestea să îşi înregistreze o firmă dacă vor fi selectate în program.

”Am pregătit un program intens de men­torat în timpul căruia fondatorii şi echi­pele lor vor lucra cu experţi din industriile relevante pentru business-ul lor”, a spus Cristina Ţoncu, manager în cadrul Techcelerator.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW