Producătorul de vin Cramele Recaş are în plan să crească capacitatea de producţie la 30 de milioane de litri, pe fondul unei evoluţii favorabile a pieţei locale pe de-o parte şi a exporturilor pe de alta. Astfel, jucătorul vrea să îşi majoreze producţia cu 4 milioane de litri.
”Noul plan investiţional vine pe fondul creşterilor înregistrate atât pe piaţa locală, cât şi la export. Pe piaţa autohtonă avem validarea politicii corecte de implementare a gamelor noi, coroborat cu insolvenţa Murfatlar. Pe piaţa externă creşterea o punem pe seama preţurilor puţin mărite de la ţările <jucător>, Spania şi Italia, plus extinderea numărului partenerilor externi cu care colaborăm”, a spus Ciprian Roşca, directorul comercial al grupului pe piaţa internă.
Grupul Cramele Recaş este controlat de mai mulţi antreprenori locali şi străini, respectiv Philip şi Elvira Cox, Gabriel Iova şi Ioan Georgiu. Cramele Recaş este un business prezent pe piaţa din România pe toate segmentele, de la entry la premium şi din retail în HoReCa. O altă direcţie importantă de dezvoltare sunt exporturile.
Cramele Recaş exportă în Marea Britanie, SUA, Belgia, Danemarca, Rusia, Polonia, Japonia sau Canada. Anul trecut spre exemplu, compania a intrat pe rafturile discounterului Aldi pe piaţa din Marea Britanie. Discounterul german Aldi este unul dintre cei mai mari jucători din comerţul mondial, fiind prezent pe câteva zeci de pieţe.
Cramele Recaş are peste 1.000 de hectare de viţă-de-vie
Cramele Recaş are în total 1.000 de hectare de viţă-de-vie la Recaş şi alte 20 în zona Miniş. Cramele Recaş reprezintă un grup de trei companii: Cramele Recaş SA (care deţine crama), Cramele Recaş Prod (care deţine via) şi Cramele Recaş Group (care se ocupă de comerţ şi distribuţie).
Sursa: Ziarul Financiar