25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂEmerson angajează 200 de oameni pentru campusul din Cluj-Napoca

Emerson angajează 200 de oameni pentru campusul din Cluj-Napoca

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson, are disponibile în pre­zent aproximativ 200 de locuri de muncă, în domenii precum auto­matizare şi inginerie mecanică, tehno­logia informaţiei, dezvoltare software, achiziţii, logistică, planificare strategică, finanţe, resurse umane, marketing, su­port pentru clienţi şi producţie (inclusiv muncitori pe linia de producţie).

Compania a ajuns momentan la aproximativ 2.400 de angajaţi pe piaţa locală, în condiţiile în care anul trecut au fost recrutaţi peste 200 de oameni. Emerson a estimat pentru anul fiscal 2017 (octombrie 2016- septembrie 2017) o cifră de afaceri de 168 mil. dolari, în uşoară scădere faţă de anul fiscal 2016 (octombrie 2015- sep­tem­brie 2016), scădere cauzată, în prin­cipal, de vânzarea unei părţi a afacerii, de către compania mamă Emerson.

La Cluj, divizia Emerson Automation Solutions continuă în prezent cu producţia şi asamblarea regulatoarelor de presiune Fisher®, produse Roxar de măsurare şi asigurare a fluxului, dispozitive Coriolis Micro Motion pentru măsurarea fluxului şi a densităţii, inclusiv produse Rosemount Flow, soluţii şi produse Rosemount Analyzer, sisteme de control şi automatizare PlantWeb™ Solutions Group, corpuri de iluminat şi cutii de racord Appleton A.T.X. pentru medii periculoase şi adverse.

Emerson Automation Solutions oferă şi servicii în domeniul administrării afacerilor, inginerie şi IT, asistenţă clienţi, asistenţă vânzări, marketing, finanţe şi lanţuri de aprovizonare. Tot la Cluj, divizia Emerson Commercial & Residential Solutions produce diferite unelte din marca RIDGID® pentru constructori şi instalatori. Divizia de la Cluj deţine şi funcţii de marketing, asistenţă clienţi şi IT. Emerson mai deţine şi un birou Emerson Automation Solutions la Bucureşti, pentru activităţi de vânzări şi service, unde lucrează aproximativ 50 de angajaţi. Operaţiunile Emerson de la Cluj deservesc, în principal, clienţii companiei în Europa.

Investiţii de 7,5 mil. dolari în anul fiscal 2017

În anul fiscal 2017, investiţiile Emerson în campusul de la Cluj au ajuns la aproximativ 7,5 milioane de dolari şi s-au concentrat, în primul rând, pe modernizarea echipamentelor utilizate în procesul de producţie, dar şi pe amenajarea unor noi locuri de parcare pentru angajaţi. Compania a bugetat pentru acest an investiţii în moder­nizarea unora dintre clădirile de birouri existente, a cabinetului medical, a cantinei angajaţilor, planificând totodată creşterea capacităţii de producţie cu ajutorul unor noi echipamente. Gigantul american Emerson, cu afaceri globale de peste 15 mld. dolari, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul industrial Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments