web analytics
Sunteți aici

Braşovenii de la Temad au vândut anul trecut materiale de construcţii de 38,5 mil. euro

Producătorul de materiale pentru construcţii şi industrie Temad din Braşov şi-a ma­jorat cifra de afaceri cu 11,5% anul trecut şi a ajuns la un business de 38,5 milioane de euro. Profitul Temad s-a menţinut la ace­laşi nivel ca în 2016, când a avut un rezultat de 2,5 milioane de euro.

”Planul de investiţii pentru 2018 este de un milion de euro, din care cele mai im­portante componente vor fi investiţiile în retehnologizarea fabricii de plasă de sticlă, mărirea şi modernizarea depozitelor regio­nale şi investiţiile în sisteme informatice. Pentru 2018, ne propunem o cifră de afaceri de 42,8 milioane de euro, adică o creştere de 11,3%”, a spus Florin Madar, director general şi acţionar al Temad.

Fabrica de plasă de sticlă pe care o are Temad în Braşov a fost construită în 2013, în urma unei investiţii de peste 1 mil. euro, şi are o capacitate de producţie anuală de apro­ximativ 7 mil. metri pă­traţi. Anul trecut, Temad a investit peste şase milioane de euro, în principal în depo­zite, achiziţii pentru flota auto, utilaje şi IT.

Producătorul din Braşov are 295 de an­gajaţi, după ce a recrutat peste 60 în ulti­mul an, şi vrea să mai angajeze încă 15 oa­meni în 2018. Temad are 12 filiale pe teritoriul Ro­mâniei şi una în Republica Moldova, unde a pătruns în urmă cu circa zece ani. Compania are centre de distri­bu­ţie în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Oradea.

Produsele Temad se găsesc în peste 5.000 de magazine

Clienţii Temad sunt în principal com­panii, magazine de materiale de construcţii precum Hornbach, Praktiker, Dedeman şi retaileri care comercializează astfel de produse – Carrefour şi Auchan. În total, produsele Temad, sub şapte mărci proprii, se găsesc în peste 5.000 de magazine.

Grupul Temad cuprinde mai multe companii: Temad Co, importator şi distribuitor naţional de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie, Temad Energie – centrală fotovoltaică şi Temad Producţie – fabrică de plasă de fibră de sticlă.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW