web analytics
Sunteți aici

Studiu ARIES: Cifra de afaceri cumulată a companiilor de IT din Cluj-Napoca ar putea ajunge la 1 miliard de euro în trei ani

Cifra de afaceri cumulată a companiilor de IT din Cluj-Napoca ar putea ajunge de la 600 mil. euro în prezent, la o sumă apropiată de 1 miliard de euro în trei ani, în condiţiile în care rata medie de creştere a businessului se va păstra în jurul valorii de 30% pe an, estimează reprezentanţii filialei din Transilvania a Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES).

”Cifra de afaceri a firmelor de IT a crescut anual în medie cu aproximativ 29%, ajungând în prezent la aproximativ 600 de milioane de euro. În cazul în care ritmul de creştere va fi de doar 20% la nivel anual, în 2020 industria locală de IT din Cluj-Napoca ar putea depăşi 850 de milioane de euro. Este de menţionat faptul că 80% din cifra de afaceri din IT sunt generate de companiile mari din IT, care au o cifră de afaceri mai mare de 5 milioane de lei. Va fi de urmărit evoluţia şi capacitatea acestora de a-şi creşte businessul cu peste 20% în fiecare an”, conform oficialilor ARIES Transilvania.

Numărul total de firme de IT a ajuns în 2016 la 14.339

Bucureştiul şi Clujul sunt oraşele gazde ale celui mai mare număr de companii de IT, arată studiul, pe următoarele locuri clasându-se Timişoara, Iaşi şi Braşov. Numărul total de firme de IT a ajuns în 2016 la 14.339, cu aproape 1.500 mai multe în raport cu anul anterior, conform studiului ARIES Transilvania. Numărul de start-up-uri a urcat şi el până la aproape 4.000, ajungând astfel la o pondere de aproape 30% din total.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW