web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Villa Vinea produce 150.000 de litri de vin pe Valea Târnavei Mici

Villa Vinea produce 150.000 de litri de vin pe Valea Târnavei Mici

Producătorul de vin Villa Vinea din Valea Târnavei Mici, judeţul Mureş,  şi-a majorat producţia în acest an cu 50%, până la 150.000 de litri pe fondul achiziţiei de noi hectare plantate cu viţă-de-vie. Compania a ajuns în total la 72 de hectare plantate cu 12 soiuri, după ce a preluat recent alte 40 de hectare.

”Pe măsură ce a crescut suprafaţa cultivată şi viţa-de-vie s-a maturizat, şi producţia noastră de vin a crescut. Astfel, în ultimi ani înregistrăm creşteri constante. În 2015 am produs 87.000 de litri, în 2016 am ajuns la 100.000 de litri, iar în 2017 urmând să depăşim 150.000 de litri de vin”, a spus Mircea Matei, director comercial al Castel Vinum, compania care operează activitatea producătorului de vin Villa Vinea.

Compania a obţinut anul trecut afaceri de 2 mil. lei, în uşoară creştere faţă de 2015. Vinurile Villa Vinea  sunt prezente în locaţiile HoReCa din judeţele Mureş, Cluj, Sibiu, Braşov, Satu Mare, Constanţa şi în Bucureşti, dar şi pe rafturile unor reţele de hipermarketuri şi în magazinele specializate.

La cele 32 de hectare plantate iniţial s-au mai adăugat încă 40 de hectare, astfel că, în prezent compania cultivă 72 de hectare de viţă de vie cu 12 soiuri, o combinaţie de soiuri nobile locale Fetească Albă, Fetească Regală şi Fetească Neagră, alături de soiuri clasice internaţionale Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewurztraminer, Chardonnay, Muscat Ottonel, Pinot Noir şi Merlot. Este, de asemenea, plantat un soi de origine germană – Kerner (alb) şi un soi de origine austriacă – Zweigelt (roşu).

Villa Vinea este brandul principal al companiei, în care se distring trei game diferite, gama Clasic – destinată retailului – şi gamele Premium şi Selection, destinate canalului HoReCa şi magazinelor specializate. Povestea Villa Vinea a început în 2001, când antreprenorul Heiner Oberrauch, în una dintre călătoriile de afaceri din Târgu-Mureş, a descoperit la Mica, în inima Transilvaniei, pe Valea Târnavei Mici, aceste coline, singurul terroir din România clasificat de tip B.

Investitorul Heiner Oberrauch deţine businessuri şi în industria textilă 

Investitorul Heiner Oberrauch este un antreprenor din Tirolul de Sud (nordul Italiei), pasionat de natură, tradiţii locale şi vinuri. El are însă şi alte businessuri, mai exact grupul de firme Oberalp, cu afaceri în industria textilă, cu circa 600 de angajaţi la nivel internaţional. Oberalp produce şi distribuie mai multe branduri de articole destinate sporturilor montane dintre care cel mai cunoscut este brandul Salewa.

Sursa: Ziarul Financiar

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW