13.1 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 29, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de materiale de construcţii Macon Deva a fost preluat de producătorul...

Producătorul de materiale de construcţii Macon Deva a fost preluat de producătorul german de blocuri de zidărie Xella International

Producătorul german de blocuri de zidărie Xella a cumpărat competitorul Macon, cu afaceri de 124 mil. lei (27,5 mil. euro) anul trecut. Prin această tranzacţie, Enterprise Investors, fondul de investiţii care deţinea Macon, şi-a făcut exitul din companie.

”Prin achiziţia grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieţei locale de materiale de construcţii şi principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piaţa de var şi elemente prefabricate din beton şi îşi atinge obiectivul de a fi lider în pieţe regionale, prin intermediul unor achiziţii strategice”, a spus Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group.

Tranzacţia face obiectul aprobării de către Consiliului Concurenţei din România. Încheierea tranzacţiei ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2018. Părţile implicate nu au comunicat valoarea tranzacţiei.

În România, Xella şi-a majorat cifra de afaceri cu 18% anul trecut, ajungând la 63,8 milioane de lei (14,2 milioane de euro), după ce a fost furnizor de materiale, printre altele, pentru dezvoltatori precum lituanienii de la Hanner (dezvoltatorii ansamblului rezidenţial The Park Apartments), italienii de la Nusco (Nusco Premio şi Nusco Citta), companiile israeliene Shikun & Binui şi Red Sea Group (City Point şi New Point), dar şi alţi dezvoltatori locali, în Braşov, Bacău, Cluj-Napoca sau Craiova.

Xella, producător german cu o singură fabrică în Româ­nia, la Păuleşti, a avut în 2016 afa­ceri de 64 mil. lei, în creştere cu 18%, şi pierderi de 2,7 mil. lei, faţă de 7 mil. lei în 2015. Macon Deva a avut anul trecut afaceri de 124 mil. lei, în creştere cu 13% faţă de 2015, potrivit Ministerului de Finanţe. Producţia Macon SRL, principala companie din cadrul grupului cu acelaşi nume, este structurată pe trei linii de business, BCA cu cele două fabrici de la Deva şi Oradea, respectiv elemente prefabricate din beton şi cahle de teracotă pentru sobe şi şeminee în unităţile de producţie de la Deva.

Piaţa locală de zidărie este estimată la circa 100 de milioane de euro

La finalul anului trecut, Xella International a trecut din portofoliul fondului de investiţii francez PAI Partners în cel al americanilor de la Lone Star, în urma unei tranzacţii în valoare de 2,2 miliarde de euro. Piaţa locală de zidărie, în care intră atât BCA, cât şi cărămizi, are o valoare de circa 100 de milioane de euro şi un volum total de 2,5 milioane de metri cubi. Printre companiile cu care Xella concurează în România, se mai numără Celco, Somaco şi Elpreco.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments