14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTO farmacistă aşteaptă afaceri de 1 mil. euro cu două farmacii deschise...

O farmacistă aşteaptă afaceri de 1 mil. euro cu două farmacii deschise lângă Cluj-Napoca

Bianca Moisă, fondatoarea farmaciei Bebe­pharm din localitatea Floreşti, în apropiere de Cluj-Napoca, a decis să intre în antreprenoriat în 2014, după ce a devenit mamă şi a observat că pe piaţa din Cluj nu există o far­macie specializată care să răspundă ne­voilor bebeluşilor şi mamelor.

Anul trecut, Bebepharm a raportat afaceri de 3,8 milioane de lei, aproape duble faţă de 2015, care a fost şi primul an complet de activitate, iar antreprenoarea aşteaptă anul acesta venituri de 1 mil. euro (4,6 mil. lei).

”Am început cu paşi mici şi împreună cu colegele mele şi comunitatea de mămici din Floreşti am crescut Bebepharm. Am ales Floreşti deoarece este localitatea cu cea mai mare densitate de familii tinere din zonă şi am început să fac exact ce am simţit la momentul respectiv. A fost o provocare să obţin melanjul perfect între postura de mamă, profesia de farmacist şi antreprenor”, a spus Bianca Moisă.

Zona rurală nu a fost pe radarul de extindere al marilor jucători din piaţa românească de retail farmaceutic, aceştia alegând în schimb marile oraşe, zonele cu trafic şi vad comercial. Farmaciile inde­pen­dente au intrat însă şi în zona rurală, mai ales în contextul con­so­lidării din marile oraşe ale lanţurilor.

”Recent am inaugurat şi a doua farmacie Bebepharm. Nu mă gândesc neapărat la extindere, ci mai degrabă la a face lucrurile cât mai bine şi a nu dezamăgi co­munitatea din Floreşti”, a mai spus Bianca Moisă. Momentan, cele două farmacii au ajuns la 11 angajaţi.

Bebepharm este o afacere de familie, acesta fiind un model des întâlnit în rândul farmaciilor independente, iar acţionarii sunt Bianca Moisă, care se ocupă de partea de management, şi Cătălin Taposu.

Catena deţine cel mai mare lanţ de farmacii la nivel naţional

Piaţa de farmacii este dominată de Catena, businessul controlat de antreprenoarea Anca Vlad, care a încheiat anul trecut cu 2,5 mld. lei afaceri şi o reţea de 623 de farmacii la nivel naţional. Pe poziţia a doua se plasează Sensiblu, cu 1,6 mld. lei afaceri şi 470 de farmacii în ţară, iar podiumul este completat de Dona, cu 902 milioane de lei în 2016 şi 284 de unităţi. În top cinci mai intră şi Help Net sau Ropharma, iar primii cinci jucători ocupă o cotă de piaţă de circa 22% din totalul de farmacii la nivel naţional.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments