23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALO antreprenoare din Braşov face 100 de milioane de lei din transportul...

O antreprenoare din Braşov face 100 de milioane de lei din transportul rutier internaţional de marfă

Compania de transport marfă Vectra International, controlată de antreprenoarea Liliana Butuză, estimează în acest an afaceri de 100 de milioane de lei, operând curse pe rute internaţionale pentru clienţi din domeniul automotive.

”Bazele companiei au fost puse în 1994, când compania făcea cu doar câteva camioane transport de marfă pe rute internaţionale, având sediul la Zărneşti. Acum am ajuns să avem 133 de camioane, 138 de semiremorci şi 330 de angajaţi şi lucrăm din Braşov”, a spus Cornel Sumedrea, directorul financiar al companiei.

Anul trecut, Vectra International a realizat o cifră de afaceri de 99 milioane de lei, un profit net de 8,4 milioane de lei şi 293 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Afacerile transportatorului de marfă din Braşov aproape că s-au dublat faţă de anul 2011, când compania raporta la Finanţe o cifră de afaceri de 52,8 mil. lei şi un profit net de 2,7 mil. lei, la 169 de angajaţi, arată aceeaşi sursă.

”2017 a fost un an dificil, cu presiune din partea clienţilor pentru reducerea preţurilor, vom finaliza cu un profit mai mic, dar cu o cifră de afaceri de 100 de milioane de lei. Am început prin a transporta mărfuri generale, dar ne-am specializat pe transportul pentru clienţii din industria automotive”, a spus Cornel Sumedrea.

Clienţii companiei sunt Autoliv, Draxlmaier, Preh, Michelin sau Craiss

Anul acesta compania a investit 1,7 mil. euro în dezvoltarea parcului auto, iar pentru anul viitor a bugetat investiţii pentru achiziţia a 20 de noi mijloace auto pentru înnoirea parcului. Compania operează curse către Franţa, Spania, Anglia, Suedia, Finlanda şi alte ţări. Printre clienţii companiei se numără producătorul de componente auto Autoliv, producătorul german de componente auto Draxlmaier, producătorul de componente auto Preh dar şi Michelin sau Craiss, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Acţionarul companiei, cu un pachet de 99,9%, este Liliana Butuza.

Sursa: Ziarul Financiar

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments