Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni are disponibile în prezent 173 de locuri de muncă pentru fabricile din Arad, Bistriţa şi la punctul de lucru din Beiuş, Bihor, potrivit informaţiilor existente pe site-urile AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad, Bistriţa-Năsăud şi Bihor.
Cele mai multe joburi disponibile sunt la fabrica Leoni din Arad, unde compania caută 100 de muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, dar şi manipulanţi mărfuri, programatori producţie sau agenţi contractări şi achiziţii, potrivit AJOFM Arad.
Pentru fabrica de cablaje din Bistriţa, compania germană caută 50 de muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, cu studii gimnaziale, pe perioadă nedeterminată, iar pentru punctul de lucru Leoni din Beiuş sunt diponibile 10 locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi, potrivit AJOFM Bistriţa-Năsăud şi Bihor.
Leoni le oferă angajaţilor diferite traininguri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, conform informaţiilor de pe site-ul Leoni. La finalul lui 2016, Leoni avea un număr mediu de 15.091 de angajaţi în cadrul celor trei companii deţinute pe plan local (Bistriţa, Arad şi Bascov), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, este cea mai mare entitate deţinută de germani pe piaţa locală, urmată de Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti, cu sediul central în localitatea Bascov, lângă Piteşti.
În ultimii ani, germanii şi-au extins activitatea din Bistriţa şi au deschis puncte de lucru în Beiuş şi în Luduş, a căror activitate este raportată pe entităţile din Bistriţa şi Arad. În vara anului trecut, compania a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii de tip ”shared” Leoni din Europa, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german.
Afaceri de 642 mil. euro în România
Rezultatele din 2016 arată că cele trei companii deţinute de Leoni în România au avut o cifră de afaceri cumulată de 2,88 mld. lei (aproximativ 642 mil. euro), un profit net de peste 29 mil. lei (circa 6,5 mil. euro) şi un număr total mediu de 15.091 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.