web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Numărul de firme de IT din Cluj-Napoca s-a dublat în 6 ani

Numărul de firme de IT din Cluj-Napoca s-a dublat în 6 ani

Numărul de firme de IT din Cluj-Napoca s-a dublat în perioada 2011-2016, în timp ce la nivel naţional creşterea a fost de 50%. Evoluţia pu­ter­nic ascendentă a Clujului a fost de­ter­minată de un cumul de factori, printre care se numără şi ab­sen­ţa din oraş a giganţilor hi-tech precum IBM, Microsoft sau Oracle, conform unui studiu coman­dat de filiala din Tran­silvania a Asociaţiei Române pentru In­dustria Elec­tronică şi Soft­ware (ARIES).

Numărul de companii de IT din România a crescut în cei 6 ani cu aproape 50%, de la 9.823 la 14.339, iar cifra de afaceri cumulată a acestora s-a dublat în ultimii 6 ani. În Cluj-Napoca numărul de firme a crescut cu 75%, creşterea fiind de 100% dacă sunt luate în calcul şi noile companii apăru­te în urma programelor guver­na­­mentale precum Start-up Nation, conform studiului.

Cu 1.235 de companii, cu un business de 2,6 mld. lei şi peste 14.000 de angajaţi, Cluj-Napoca poate fi considerat principalul pol de business IT din România, după Bucureşti, conform studiului. Evoluţia a fost determinată de un cumul de factori, printre care se numără universi­tă­ţile puternice, poziţia geografică care permite atragerea stu­denţilor din întreaga regiune, dar şi lipsa multi­naţio­nalelor care să aspire piaţa de resurse.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW