14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDomeniului schiabil Şureanu din Alba va avea un hotel de cinci stele...

Domeniului schiabil Şureanu din Alba va avea un hotel de cinci stele cu 56 de camere

Ski Şurianu, unul dintre cei mai mari administratori privaţi de pârtii, cu 11 kilometri de pârtii în Munţii Sebeşului şi Munţii Şureanu (judeţul Alba), a început lucrările de construcţii pentru un hotel de cinci stele, cu o capacitate de 56 de camere, poziţionat la baza domeniului schiabil şi are în plan să construiască şi o nouă pârtie începând cu anul viitor.

”Am făcut investiţii semnificative în domeniul schiabil Şureanu, am deschis un apres schi nou, acum lucrăm la un restaurant cu autoservire şi la construcţia unui hotel de 56 de camere, care va avea cinci stele şi care va fi deschis cel mai probabil în decembrie anul viitor. Am investit în noi scaune la instalaţia pe cablu, de tunuri de zăpadă nu avem nevoie pentru că avem zăpadă naturală”, a spus Daniel Po­pescu, administrator al domeniului Şureanu.

Administratorul a mai spus că pentru anul viitor se ia în calcul dezvoltarea unei noi pârtii de schi, care să coboare până la zona Poarta Raiului şi să aibă o lungime de trei kilometri. Domeniul schiabil Şureanu este situat în Munţii Şureanu, între vârful Şureanu (2.000 de metri altitudine), vârful Pătru (2.130 metri altitudine), incluzând şi vârful Auşel (2.000 de metri altitudine), dar şi vârful Curmătura (1.809 metri altitudine), potrivit datelor de pe site-ul companiei. Ski Surianu administrează pârtiile Auşel 1, 2 şi 3, dar şi pârtiile Curmătura (1,2,3) şi pârtiile Şureanu (1,2,3), potrivit datelor din baza Ministerului Turismului. Cea mai lungă pârtie este Auşel 2, cu o lungime de 2 kilometri, arată datele de pe site-ul companiei.

”În prezent se schiază pe toate pârtiile C (Curmătura), iar în weekend se va putea schia şi pe A-uri (Auşel). Capacitatea instalaţiilor pe cablu este de 1.500-2.000 de turişti zilnic, aşteptăm un sezon mai bun în acest an. Sezonul s-a deschis la început de decembrie, am avut inclusiv turişti austrieci şi nemţi la schi”, a afirmat Daniel Po­pescu.

Domeniul schiabil din România este format din pârtii ce au o lungime totală de 164 de kilometri

Tot domeniul schiabil din România este cât cel dintr-o singură staţiune de schi din Austria sau Franţa. Domeniul schiabil din România este format din 189 de pârtii omologate, ce au o lungime totală de 164 de kilometri, potrivit datelor de la Ministerul Turismului. Dintre acestea, doar 55 de pârtii din ţară au o lungime de peste un kilometru, doar două pârtii au peste trei kilometri lungime şi una singură sare de 4 kilometri lungime. Cele mai multe pârtii sunt foarte scurte şi aşteaptă ninsorile dat fiind că nu dispun de tunuri de zăpadă.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments