Parcul industrial Câmpia Turzii din judeţul Cluj, operaţional din 2016, a atras investiţii de aproape 5,5 milioane de euro de la patru companii, care vor crea 100 de locuri de muncă. Compania Caso Mechatronics, ultima firmă rezidentă, a închiriat o suprafaţă de 8.100 de metri pătraţi pentru realizarea unei fabrici de producţie de maşini şi utilaje.

”Compania este nouă pe piaţă, iar fabri­ca pe care urmează să o construiască este pri­mul spaţiu de producţie al acesteia. Investiţia se va ridica la 260.000 de euro şi vor crea iniţial zece locuri de muncă. Au în plan să producă şi roboţi industriali, dar în primă fază se vor concentra pe prelu­cră­rile metalice şi fabricarea diferitelor utilaje”, a spus Remus Matei, directorul parcului industrial Câmpia Turzii.

Parcul este ocupat în proporţie de 100%

Primii investitori din parcul din Câmpia Turzii au fost companiile Marco Plast, Sosim Trans şi Berg Banat, care şi-au asumat cumulate in­ves­tiţii de 5,2 mil. euro. Primele două fir­me deţin în cadrul parcului câte o par­celă de teren, iar compania Berg Banat a închiriat două parcele de teren. Parcul industrial, administrat de compania Parc Industrial Câmpia Turzii SRL, deţinută de Consiliul Local al mu­ni­cipiului Câmpia Turzii, este ocupat în proporţie de 100%.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns