23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPrimăria Cluj-Napoca se implică în realizarea centurii de 38 km care va...

Primăria Cluj-Napoca se implică în realizarea centurii de 38 km care va lega autostrada Transilvania de ocolitoarea Vâlcele-Apahida

Primaria Cluj-Napoca va aloca aproximativ 4 mil. euro pentru studiile de fezabilitate și urbanistic aferente realizării a 38 de kilometri de drum, între autostrada Transilvania și centura Vâlcele-Apahida. La începutul lui 2018 ar urma să fie lansată licitația pentru aceste studii, iar un termen optimist pentru construirea centurii ar putea fi anul 2023.

Emil Boc a anunţat că primăria Cluj-Napoca a obţinut aprobarea din partea CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) pentru a realiza, în locul Guvernului, studiul de fezabilitate, planul urbanistic zonal şi detaliile tehnice pentru construirea centurii metropolitane în lungime de 38 de kilometri. Valoarea estimată a proiectului este de 150 de milioane de euro.

”Am obţinut aprobarea CNAIR pentru a face în locul Guvermului României studiul de fezabilitate, planul urbanistic zonal şi detaliile tehnice în vederea construirii centurii metropolitane. Noi vom realiza aceste studii şi proiecte în perioada 2018-2019, după care Ministerul Transporturilor va organiza licitaţia şi execuţia lucrărilor în perioada 2020-2023. (…) Suntem într-un regim riguros şi posibil, orice zi de întârziere riscând că această centură să nu se mai facă sau să nu mai fie accesaţi banii europeni”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Realizarea centurii metroplitane va duce la decongestionarea traficului rutier din Cluj-Napoca

Centura metropolitană apare în masterplanul general de transport depus de România la Bruxelles, în care poartă numele Transregio Feleac. Șoseaua are lungimea totală de 38,3 km şi un cost estimat iniţial la 126,3 milioane de euro. Centura e împărțită în trei sectoare care trec pe raza localităților Gilău, Florești, Cluj-Napoca, Feleac și Apahida. Boc a precizat că realizarea centurii metroplitane va duce la decongestionarea traficului rutier din municipiul Cluj-Napoca şi la deblocarea proiectelor imobiliare din oraş.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments