web analytics
Sunteți aici

Producătorul de lactate Unilact Tran­sil­vania aşteaptă vânzări de peste 3,8 mil. euro

Producătorul de lactate Unilact Tran­sil­vania din comuna Unirea, judeţul Alba, care produce brânzeturi marca De la Fer­­­ma şi Pachet de Acasă, mizează anul a­cesta pe vânzări de peste 3,8 mil. euro, în creş­­tere cu cel puţin 8% faţă de anul pre­ce­dent.

”Obiectivul nostru pentru acest an a fost să avem o creştere de 7-8% a cifrei de afaceri. Cred că vom depăşi puţin această ţintă. Până acum vânzările au fost bune, iar de regulă de Crăciun ne merge şi mai bine”, a spus Marius Bîcu, managing partner la Unilact Transilvania.

Fabrica de lactate Unilact procesează zil­nic circa 15.000 de litri de lapte pe zi, ma­te­rie pri­mă care provine de la propiile ani­male, 400 de vaci de lapte şi 1.000 de oi, dar şi de la co­operativa agricolă Someş Arieş şi de la alţi cres­cători de animale din regiune, fie­care sur­să de aprovizionare cu lapte aco­pe­­rind cir­­ca o treime din întreaga cantitate pro­­ce­sată.

”Vindem brânzeturi în Auchan, Carre­­­four, Kaufland şi la export. Colaborăm cu retailerii de când au intrat pe piaţă. Prac­tic am crescut cu ei pe măsură ce s-au extins. La export vindem jumătate din cât pro­­du­cem. La sfârşitul trimestrului III ex­por­turile re­prezentau 55% din producţie. Din două to­ne de brânzeturi, cât producem pe zi, o tonă merge la export în zece ţări din UE, în spe­cial în Germania, Spania, Italia şi Anglia”, a spus Bîcu.

Conducerea companiei Unilact Transil­va­nia şi-a propus să se specializeze pe pro­ducţia a două produse: telemea şi brânza de burduf, ajungând ca până în 2022 să producă doar brânză de burduf, externalizând parte­nerilor săi producţia de alte produse lactate.

Salariul mediu net la nivelul companiei se situează în jurul a 2.500 lei net

Pentru Unilact Transilvania lucrează în prezent 70 de persoane, în cele două ferme de creştere a animalelor şi în fabrica de lactate. Salariul mediu net de la nivelul companiei se situează în jurul a 2.500 lei net, potrivit reprezentanţilor Unilact.

Fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor este un sector în care anul trecut activau 511 companii cu afaceri de circa 4,3 mld. lei, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. După cifra de afaceri obţinută în 2016, cei mai mari jucători din industria lactatelor din România sunt Albalact, Danone şi Fabrica de Lapte Braşov.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW