1.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTDoi corporatişti au investit 600.000 de euro în renovarea unei case tradiţionale...

Doi corporatişti au investit 600.000 de euro în renovarea unei case tradiţionale din Viscri

Antreprenorii Mihai Grigore şi soţia sa Raluca au investit 600.000 de euro în renovarea unei case tradiţionale din Viscri, poate cel mai cunoscut sat din Transil­va­nia, în spe­cial după ce prinţul Charles a decis să-şi cumpere o casă aici.

Casa, transformată astăzi în pensiunea Viscri 125, avea un anunţ în geam, cum că proprietarul caută cumpărător. S-au uitat iniţial doar prin gard, dar ceva i-a îndemnat să se intereseze. În două săptămâni deja o cumpăraseră. Asta se întâmpla în 2006, iar de atunci pensiunea a devenit un reper în zonă, fiind vizitată anual de 1.000-2.000 de turişti români şi străini.

”În urmă cu mai mult de zece ani lucram în Bucureşti, într-o firmă de consultanţă. În Viscri am ajuns din întâmplare. Noi căutam o casă săsească pe care să o salvăm, dar undeva pe lângă Făgăraş. Casa nu mai fusese îngrijită de 12 ani”, a spus Mihai Grigore.

Pensiunea au făcut-o trei ani mai târziu şi toată construcţia a durat doar zece luni. Mihai Gri­gore şi soţia sa se mutaseră deja în Viscri, unde s-au ocupat în­dea­proape ei înşişi de proiect. Cei doi antreprenori au lucrat timp de aproape zece ani în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers International.

După circa un deceniu de corporaţie au realizat că nu vor să facă asta tot restul vieţii. Ideea de a se muta în Transilvania la Viscri şi de a deveni antreprenori le-a venit după ce au găsit casa din sat, pe care o luaseră iniţial pentru vacanţe.

Primii vizitatori au sosit în 2011. Astăzi ei cazează între 1.000 şi 2.000 de oaspeţi anual. Dintre cei care aleg să înnopteze la Viscri 125 aproape jumătate sunt străini. Ponderea lor a scăzut însă de la circa 80% în urmă cu şapte ani, pe măsură ce tot mai mulţi români aleg să viziteze frumuseţile locale.

Pensiunea Viscri 125 are opt camere şi o şură

Majoritatea turiştilor vin din Marea Britanie, Germania, ţările scandinave şi SUA, dar sunt şi oaspeţi din Australia, Asia sau America de Sud, povesteşte Mihai Grigore. Pensiunea Viscri 125 are opt camere, iar pentru grupurile mai mari proprietarii închiriază camere bune de la alte case din sat.

Când vine vorba de investiţii, Mihai Grigore afirmă că în urmă cu şapte ani, când au realizat cele opt camere şi şura, costurile au fost de circa 400.000 de euro. O bună parte din muncă a fost însă făcută chiar de ei. Acestei sume iniţiale i s-au adăugat an de an alţi bani, ajungând în prezent la circa 600.000 de euro, potrivit estimărilor, iar planurile nu se opresc aici. Iarna aceasta vor să construiască un mic SPA.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments