-0.3 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCarrion Expedition din Cluj a ajuns la afaceri de 650 mil. lei...

Carrion Expedition din Cluj a ajuns la afaceri de 650 mil. lei din transportul rutier de marfă

Compania de transport marfă Carrion Expedition din Cluj-Napoca, cu acţionariat spaniol, a ajuns la afaceri de 646 de milioane de lei anul trecut (143,5 mil. euro) şi un profit net de 20 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Nivelul cifrei de afaceri plasează compania pe locul doi în topul celor mai mari jucători de pe piaţa de transport rutier de mărfuri, după compania de distribuţie Aquila Part Prod Com. Trans­portatorul, con­tro­lat de Miguel Carrion Caceres, operează pe rute inter­naţio­nale.

Carrion Expedition din Cluj figura anul trecut ca cel mai mare angajator din sectorul transportului rutier de mărfuri, cu peste 2.000 de salariaţi. Mai exact, transpor­tatorul din Cluj-Napoca avea 2.564 de angajaţi anul trecut, potrivit da­­te­lor de la Inspecţia Muncii. Pe locul doi în acest top figura com­­pania Aquila Part Prod Com din Prahova, cu 2.200 de salariaţi anul tre­cut, arăta aceeaşi sur­să.

Compania Carri­on Expedition are pun­cte de lucru în Cluj-Napoca, Ga­laţi, Arad şi Bu­cu­reşti. Pe piaţa trans­por­turilor rutiere de marfă cei mai mari ju­că­tori şi-au crescut afa­ce­rile în ultimii ani. În acest sector mai operea­ză Duven­beck Logistics, care a trecut anul trecut de o cifră de afaceri de 300 mil. lei, plus 10%, International Alexander din Arad, un transportator din Arad cu afaceri de 207 mil. lei şi o flotă for­ma­tă din 400 de camioane, Filip Spedition din Arad, cu capi­tal românesc, un business de de 102 mil. lei anul trecut.

Sectorul de transporturi rutiere contribuie cu 5% în PIB-ul ţării

Pe piaţa locală de transport marfă pe calea rutieră mai ac­tivează Dumagas, unul din cei mai mari transportatori de mar­fă de pe piaţă, cu afaceri de 30 mil. euro anul trecut, con­tro­lat de fondul britanic de private equity Bancroft. Un alt ju­că­tor mare este Dunca Expediţii, un trans­portator contro­lat de Romeo Duncă. Sectorul de transporturi rutiere contribuie, în total, cu 5% în Produsul Intern Brut (PIB-ul ţării), potrivit UNTRR.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments