web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Teraplast Bistriţa a cumpărat încă 7% din acţiunile Depaco şi obţine controlul unic asupra companiei

Teraplast Bistriţa a cumpărat încă 7% din acţiunile Depaco şi obţine controlul unic asupra companiei

Producătorul de PVC Teraplast Bistriţa (TRP) a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale cu Dragoş Irimescu, pentru achiziţia unui pachet de 7% din capitalul social al Depaco. Prin această achiziţie, Teraplast va dobândi controlul unic asupra Depaco.

Achiziţia pachetului de părţi sociale este conditionată de obţinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenţei cu privire la dobândirea controlului unic ce va fi exercitat de către Teraplast asupra Depaco. La începutul lunii martie, TeraPlast a anunţat achiziţia a 50% din tot ce înseamnă producătorul de ţiglă metalică Depaco, inclusiv active, adică fabricile din Băicoi (Prahova) şi Podari (Dolj).

Depaco a avut anul trecut afaceri de aproximativ 29 mil. euro

Compania spunea că valoarea tranzacţiei cu Depaco nu depăşeşte pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situaţii financiare anuale ale Teraplast SA. La o cifră de afaceri de 257 de mil. lei anul trecut a companiei Teraplast, parte a grupului Teraplast, înseamnă că valoarea maximă a tranzacţiei ar putea fi de 26 de milioane de lei (5,8 mil. euro). Anul trecut, Depaco a avut 130 de mil. lei cifră de afaceri (28,9 mil. euro), iar TeraPlast vrea ca într-un an să ajungă la 56 de mil. euro, adică aproape o dublare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW