10.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBitdefender a mutat producţia echipamentului Bitdefender Box din China în Satu Mare

Bitdefender a mutat producţia echipamentului Bitdefender Box din China în Satu Mare

Bitdefender, compania românească de tehnologie cu cea mai puternică expansiune internaţională, a transferat din China la o fabrică din Satu Mare producţia celei de-a doua generaţii a Bitdefender BOX, un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie oferă protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet.

”Bitdefender Box este un echipament proiectat în România, nu asamblăm un kit noname luat de pe piaţă. Acum doi ani, când am demarat producţia primei variante Bitdefender Box nu erau condiţii în România pentru producţie, dar între timp acestea s-au schimbat masiv. Costurile sunt puţin mai mari în România faţă de China, pentru că vorbim totuşi de Uniunea Europeană”, a spus Florin Talpeş, CEO al producătorului de soluţii de securitate IT Bitdefender.

Compania locală de soluţii de securitate IT nu anticipa că businessul său va ajunge în situaţia de a face producţie hardware în ţara sa de origine.

”Acum 10 ani nu ne-am imaginat că putem face hardware în România. Acum 10 ani era crimă şi pedeapsă să încerci să produci hardware în România. Acum au început să apară inclusiv în România fabrici tehnologizate, robotizate. Producţia la Satu Mare înseamnă să avem fabrica aproape, să putem interacţiona încontinuu. La producţia primei variante a Bitdefender Box o echipă de la Bitdefender trebuia să meargă în China, să stea câte o lună acolo. Când produci la o asemenea distanţă dacă nu stai cu ochii pe fabrică îţi iese altceva decât ai cerut. Noi vrem un product glossy, de calitate. Producând în România câştigăm şi pentru că avem lucrurile sub control, putem face repede lucruri”, a spus Talpeş.

Bitdefender BOX este produs de ZES Zollner Electronic din Satu Mare

Bitdefender BOX este produs de subsidiara din Satu Mare a multinaţionalei germane ZES Zollner Electronic. Echipamentul va fi lansat pe piaţa din România, dar nu tocmai din raţiuni de business.

”Dacă România nu ar fi sediul central al Bitdefender ar fi puţin probabil să lansăm pe piaţa locală Bitdefender Box. România este o piaţă mică, nu este una de atacat pentru Box. Dar totuşi Box va fi lansat în România în al doilea val, după America de Nord. Facem acest lucru pentru că România este sediul nostru central, pentru că avem aici echipele noastre de cercetare & dezvolare şi pentru că ne interesează felul în care este privit Bitdfender în România, cum este privit la Politehnică. Vrem să vină la noi cei mai talentaţi oameni”, a afirmat CEO-ul Bitdefender.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments