28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALElveţienii de la Alu Menziken împrumută 25 mil. euro de la BERD...

Elveţienii de la Alu Menziken împrumută 25 mil. euro de la BERD pentru fabrica de componente din aluminiu din judeţul Satu Mare

Compania elveţiană Alu Menziken va investi 44 mil. euro într-o fabrică de componente din aluminiu pentru industria aeronautică şi cea de automobile, ce va fi construită în comuna sătmăreană Medieşu Aurit. Investiţia este susţinută printr-un împrumut de 25 mil. euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

”Împrumutul va contribui la eficientizarea utilizării resurselor de către Alu Menziken SRL, companie ce produce profile şi tuburi din aluminiu şi produse extrudate complexe. Noua investiţie de 44 de milioane euro din Medieşu Aurit, localitate din nord-vestul României, va ajuta compania să răspundă cererii crescânde din partea clienţilor, în special în sectorul auto”, se arată în comunicatul de presă emis de BERD.

Alu Menziken va colabora cu universităţile locale şi cu şcolile de meserii, pentru a oferi mai multe oportunităţi de angajare şi formare a inginerilor locali. Principalii clienţi ai fabricii elveţiene de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

Montana Tech Components AG, societatea-mamă a Alu Menziken, este un partener mai vechi al BERD. Banca a finanţat anterior subsidiara Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Maramureş, care produce componente de aluminiu pentru producătorii de top de avioane, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium AEROTEC. De asemenea, BERD a acordat două împrumuturi pentru a stimula operaţiunile grupului în Croaţia.

BERD a investit 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte din România

Banca este cel mai mare investitor instituţional din România. BERD a investit până în prezent 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte în ţară. Conform celei mai recente previziuni a BERD, economia României va creşte în acest an cu 5,3 % şi cu 4,2% în 2018, înregistrând o rată de creştere comparabilă cu cea din perioada anterioară crizei de la mijlocul anilor 2000.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments