web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Transelectrica a investit 10 mil. euro într-o staţie electrică de transformare la Câmpia Turzii

Transelectrica a investit 10 mil. euro într-o staţie electrică de transformare la Câmpia Turzii

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a investit aproape 10 milioane de euro, din fonduri proprii, într-o staţie electrică de transformare, la Câmpia Turzii, judeţul Cluj,

”Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat lucrările de retehnologizare a Staţiei Electrice de Transformare 220/110/20 kV Câmpia Turzii, judeţul Cluj, după o investiţie de circa 42 de milioane de lei, din fonduri proprii. Lucrările au fost demarate în anul 2014 şi au constat în retehnologizarea completă a staţiei, incluzând echipamente primare şi secundare, sistemul SCADA, teleconducerea de la Dispecerul Energetic Naţional şi Teritorial, montarea unui autotransformator 220/110 kV şi montarea celui de al doilea transformator 110/20 kV”, a spus Corina Popescu, director general executiv al Transelectrica.

Staţia electrică de transformare de la Câmpia Turzii este un nod de tranzit de putere major între zonele Cluj, Alba şi Mureş, rolul acesteia fiind unul foarte important pentru siguranţa în alimentare cu energie electrică a zonei de nord a Transilvaniei. Pentru următorii doi ani, Transelectrica are un plan de investiţii care totalizează circa 1,4 miliarde de lei, una dintre preocupările majore fiind retehnologizarea şi modernizarea staţiilor electrice de transformare.

Staţia 110/20 kV Câmpia Turzii a fost pusă în funcţiune în anul 1954 pentru alimentarea fostului Combinat Industria Sârmei Câmpia Turzii, a oraşului Câmpia Turzii şi a zonei Turda. Staţia de 220 kV a fost pusă în funcţiune în anul 1978, fiind o staţie de conexiuni importantă pentru zonele Cluj, Alba şi Mureş. Procesul de retehnologizare a început în anul 2014, iar lucrările au fost executate de asocierea de firme Energobit, Siemens, Retrasib şi ELM Cluj.

Reţeaua de transport a Transelectrica cuprinde 81 staţii electrice de transformare

Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem din România care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA şi peste 9.000 de kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW