28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Cristea va investi 20 mil. euro în extinderea Parcului Industrial Arc...

Familia Cristea va investi 20 mil. euro în extinderea Parcului Industrial Arc din Dej

Parcul industrial Arc din localitatea Dej, fondat în 2005 de către antreprenoarea Adri­ana Cristea, are planuri de investiţii de 20 de milioane de euro în pe­rioa­da 2017-2020 pentru extindere. În prezent, în ca­drul parcului in­dus­trial există 19 com­pa­nii rezidente care au realizat investiţii de 40 de milioane de euro şi au creat 1.800 de locuri de muncă.

”Avem un plan de investiţii de 20 de milioane de euro pentru realizarea unui incu­ba­tor de afaceri şi producţie, clădiri ad­mi­nis­tra­tive, cantină, locuinţe de serviciu şi ame­na­ja­rea de spaţii verzi. Investiţia va fi făcută din resurse proprii, dar vor exista şi fonduri atrase”, a spus Georgiana Pricop, director de dezvoltare al parcului industrial Arc.

Prima etapă a planului de investiţii anunţat are ca termen-limită sfârşitul anului 2017 şi constă în finalizarea a 10.000 de metri pătrăţi de hale de producţie şi demararea con­strucţiei celor peste 20.000 de metri pătraţi de hale pentru depozitare.

Parcul Industrial Arc, cu o suprafaţă tota­lă de 40 de hectare, este primul parc indus­tri­al privat din judeţul Cluj şi al doliea ca mă­ri­me din judeţ, după parcul industrial Tetarom. Până în prezent acesta a necesitat inves­tiţii de peste 10 mil. de euro în amenaja­rea terenului şi în lucrările de infrastructură.

Parcul Industrial Arc a fost fondat în 2005 de către antreprenoarea Adriana Cristea, iar în prezent deciziile de conducere se împart în familie, fiul său Ştefan Cristea fiind respon­sabil de noua direcţie de dezvoltare a parcului industrial.

Printre cele mai importante companii din Parcul Industrial Arc se află Fujikura şi Vibracoustic

Din cele 19 companii atrase, cele mai repre­zentative şi care au efectuat investiţii majore sunt Vibracoustic Româ­nia, Fujikura Automotive, IMM Hydro Est sau Sauter Turning Process. Companiile din parc vin din producţia de cablaje auto, dar şi din consultanţă pentru afa­ceri, proiectare şi arhitectură, servicii me­dicale, bancare sau servicii de catering industrial.

Arc Parc Industrial S.R.L. este compania care administrează parcul industrial din Dej, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 6 mil.  lei (1,3 mil. de euro) şi profit de 700.000 de lei (155.000 de euro), conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Sursa: Ziarul Financiar

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments