Transportatorul rutier de marfă Filip Spedition din Arad, controlat de antreprenorul Filip Miuţescu, va realiza anul acesta cu o cifră de afaceri de 26 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de anul anterior.

”În 1997 am început afacerea cu camionete ce deserveau relaţia Româ­nia-Italia-România şi cu o moti­vaţie pu­ternică de a reuşi. Piaţa operatorilor de transport din România este foarte vastă, peste 30 de operatori au parcul auto de apro­xi­ma­­tiv aceleaşi dimensiuni cu noi, fără să mai menţionăm şi transportatorii cu ca­re concurăm pe piaţa din Europa”, a spus Filip Miuţescu, antre­prenorul care a pus bazele companiei la Arad ca o afacere de familie.

În prezent, portofoliul Filip Spedition cuprinde peste 200 de clienţi din di­ferite domenii de activitate, de la industria auto, industria aluminiului, hi-tech, retail, constucţii, agricultură până la amenajări interioare, potrivit lui. Printre partenerii companiei se află Continental, Goodyear, Takata, Dacia, HAI Alu­minium, SAPA Profiles, Mer­ce­desBenz (Daimler), Samsung, Nestle sau Kauf­­land.

”Avem un plan de dezvoltare şi modernizare pe trei ani (2017-2019) în cuantum total de 18 milioane de euro, vom încheia anul 2017 cu investiţii de aproximativ 6,3 milioane de euro. Strategia noastră este aceea de a investi în viitor, target-ul nostru fiind acela de a fi un partener de încredere pentru clienţii noştri”, a spus Miuţescu.

Piaţa de transport mărfuri pe calea rutieră este estimată la 5-6 mld. euro

Filip Spedition a ajuns la o flotă formată din 320 de mega­trailere şi operează pe 11 pieţe din Europa, printre care Ger­mania, Italia, Ungaria, Spania, Por­tugalia, Franţa. În România, piaţa de transport mărfuri pe calea rutieră este estimată la 5-6 mld. euro, fiind formată din 1.350 de firme.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns