web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Un antreprenor din Cluj-Napoca a ajuns la afaceri de peste 85 mil. euro din distribuţia de ţigări, cafea şi cartele telefonice

Un antreprenor din Cluj-Napoca a ajuns la afaceri de peste 85 mil. euro din distribuţia de ţigări, cafea şi cartele telefonice

Distribuitorul de ţigări, cafea şi cartele telefonice Punctual Comimpex din Cluj-Napoca, un business deţinut de antre­pre­norul Vasile Mureşan, a rea­li­zat în primele no­uă luni o cifră de afaceri de 394,5 mil. lei (85,8 mil. euro), mai mult cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut.

Clujenii au bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 510 mil. lei (111,6 mil. euro), mai mult cu 4% faţă de anul trecut. În 2016, Punctual Comimpex a avut afaceri totale de 489,5 mil. lei (108,8 mil. euro), în creştere cu 23% faţă de anul an­terior, un profit net de 5,2 mil. lei (1,2 mil. euro) şi un număr mediu de 86 de angajaţi, potrivit mfinanţe.ro.

”Creşterea afacerilor companiei noas­tre în primele nouă luni ale acestui an se datorează exclusiv majorării pre­ţu­lui ţigaretelor”, a spus Vasile Mureşan, adminis­tra­torul companiei Punctual Com­im­pex. Oficialii companiei din Cluj au esti­mat pen­tru acest an o reducere a volu­mu­lui de ţigarete vândut de până la 1%, din cau­za armonizării politicilor co­mer­ciale în ceea ce priveşte comerţul cu tu­tun cu re­gulile comunitare şi a poli­ti­ci­lor anti­fu­mat, aprobate prin măsuri guvernamentale.

Piaţa distribuţiei de bunuri de larg consum este estimată la peste 10 miliarde de lei

Sectorul distribuţiei de bunuri de larg consum se ridică la peste 10 miliarde de lei. Principalii jucători de pe piaţă sunt Aquila, Interbrands, Macromex, Punctual Comimpex şi Amigo & Intercost. În total, primii zece jucători din piaţă au peste 7.000 de salariaţi.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW