22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica Murata din Zalău vinde peste 300 de tone de murături pe...

Fabrica Murata din Zalău vinde peste 300 de tone de murături pe an la export

Fabrica de murături Murata Impex din Zalău produce anual în jur de 600 de tone de murărturi pe care le vinde retailerilor şi ma­ga­zi­nelor mici din Banat, Ardeal şi Maramureş, dar şi la export. Peste 300 de tone de murături, ajung la export în Anglia, Spania, Italia şi Franţa.

”Murăturile noastre au un gust specific, dulce-acrişor, care se diferenţiază de murăturile din Moldova sau Oltenia, de aceea nu se găsesc în toată ţara. Cu cât mergi mai spre vest, cu atât se pune mai mult zahăr în murături datorită influenţei maghiare. Produsele noastre se potrivesc mai mult celor din Arad, Timiş, Bihor, Cluj, Alba, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare şi Sălaj, unde ne concentrăm vânzările“, a spus Ioan Silaghi, administratorul companiei Murata Impex.

Murata Impex cumpără materia primă necesară producţiei de murături de la fermieri români, apelând la importuri doar când un produs nu este disponibil în România.

”Vindem peste 50% din producţia de murături la export în Anglia, Spania, Italia şi Franţa prin firme partenere, iar restul producţiei o vindem în ţară, către angrouri, retaileri şi magazine mici. Avem o colaborarea veche cu retaile­rul local de tip cash and carry Almira Timişoara. Mai suntem prezenţi şi în Cora Cluj şi Real Arad şi Oradea”, a spus Ioan Silaghi.

În ceea ce priveşte planurile de expansiune, conducerea companiei Murata Impex vrea să-şi mărească capacitatea de producţie cu 30% până la 1.000 tone de murături pe an, un proiect ce urmează a fi finalizata peste doi ani. Doar pentru dotări investiţia se ridică la 150.000 de euro.

98% din materia primă provine din ţară

”Circa 98% din produsele necesare le iau din ţară, doar când nu găsesc ceva iau de afară. Le-am sugerat legumicultorilor din zonă să se asocieze şi să producă legume la comandă, adică să facă de 100 de tone de varză că o iau eu pe toată, dar nu am reuşit să-i conving. Cine pune legume la noi în zonă, pune de toate şi se duce cu produsele la piaţă. E o chestiune de obişnuinţă a lor”, a spus Ioan Silaghi.

Veniturile familiei Silaghi sunt rotunjite şi prin compania Perena Prod, care distribuie îngheţată pe timpul verii. Perena Prod a încheiat anul 2016 cu afaceri de aproape 1,5 mil. lei, rezultate obţinute cu ajutorul a şase salariaţi, potrivit datelor publice.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments