23.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALConstructorii clujeni de la ACI și sibienii de CON-A au ridicat stadionul...

Constructorii clujeni de la ACI și sibienii de CON-A au ridicat stadionul de 47 mil. euro de la Craiova

Compania clujeană de construcții ACI, în asociere cu sibienii de la CON-A, au finalizat lucrările la stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova,  o investiție de peste 216 mil. lei (47 mil. euro), conform site-ului oficial al Companiei Naționale de Investiții (CNI). Finanțarea pentru realizarea arenei din Craiova a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin CNI. 

Complexul sportiv din Craiova include un stadion cu o capacitate de peste 30.000 de locuri, care poate găzdui competiții fotbalistice pentru FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF-Liga I, precum și competiții pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union și Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. De asemenea, complexul include și spații de cazare pentru sportivi, spații comerciale și parcări.

 

Noul stadionul de fotbal din Craiova are capacitatea totală de 30.929 de locuri

Stadionul de fotbal are capacitatea finală de 30.929 de locuri pentru spectatori (dintre care 124 de locuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și pentru însoțitorii acestora), spații destinate sportivilor (vestiare cu grupuri sanitare, săli de antrenament, cabinet medical), presei (tribuna media, SMC — centrul media al stadionului—, zonă de lucru pentru presă, sală de conferințe, zonă mixtă, zonă flash interviu și studiouri TV etc.), administrație (birouri, săli de ședință și proiecție, spații de depozitare, vestiare etc.), zonă de cazare sportivă cu camere și cu facilități de recuperare pentru sportivi.

 

Contractul de execuție a fost semnat în mai 2015, iar în septembrie 2015 a fost demarată construcția

Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuție fiind semnat în luna mai 2015, iar, în septembrie 2015, au demarat lucrările propriu-zise. Construirea Complexului Sportiv Craiova — Stadion de fotbal este o investiție semnificativă, conform CNI, și face parte dintre proiectele incluse în Memorandumul privind proiectele de investiții publice semnificative prioritizate, dat fiind faptul că este un proiect de anvergură, cu o valoare mai mare de 100 de milioane de lei, cu un impact major asupra municipiului Craiova, dar și a întregii regiuni de sud-vest a României.

 

Stadionul este împărțit în patru sectoare

Stadionul este împărțit în patru sectoare: Tribuna 1 (oficială), Tribuna 2, Peluza 1 și Peluza 2, precizează site-ul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova. În Tribuna 1 sunt distribuite funcțiunile aferente sportivilor, presei și persoanelor VIP. În Tribuna 2, peluza 1 și peluza 2 sunt funcțiuni aferente publicului. La nivelul parterului, sub Peluza 1 și 2 și Tribuna 2 se regăsesc spații tehnice, administrative și parcări.

 

Afișajul electronic pe stadion se face prin două panouri de afișaj

Stadionul include suprafața de joc amenajată cu gazon natural, tribune acoperite, cuprinzând sub gradenele tribunei vest dotările necesare bunei funcționări a zonei sportive, media, administrative precum și a facilităților pentru spectatorii VIP. Suprafața de joc are un sistem complex de drenare, irigare, uscare-ventilare și încălzire pe timp de iarnă. Terenul va fi dotat cu un sistem de nocturnă perimetrală. Afișajul electronic pe stadion se va rezolva prin două panouri de afișaj situate pe latura de nord-est și latura sud-vest.

 

CS Universitatea Craiova-Slavia Praga, meciul de inaugurare al noului stadion „Ion Oblemenco”

Noul stadion ”Ion Oblemenco” a fost construit pe locul Stadionului Central din Craiova. Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuție fiind semnat în luna mai 2015, iar, în septembrie 2015, au demarat lucrările propriu-zise.  Ultimul meci oficial pe vechea arenă „Ion Oblemenco” s-a jucat la 4 decembrie 2014, în optimile de finală ale Cupei României, între echipele de fotbal Universitatea și Steaua București. La 10 noiembrie 2017, echipa de fotbal CS Universitatea Craiova inaugurează noul stadion ”Ion Oblemenco” cu prilejul unui meci amical cu campioana Cehiei, Slavia Praga.

Sursa: Agerpres

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments