14.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALO antreprenoare din Cluj a ajuns la afaceri de 10 mil. lei...

O antreprenoare din Cluj a ajuns la afaceri de 10 mil. lei cu reţeaua de farmacii Vivafarm

Farmaciile Vivafarm din Cluj-Napoca au ajuns anul trecut la afaceri de aproape 10 milioane de lei cu trei locaţii, însă Bianca Gherman, farmacista care a fondat afacerea susţine că nu este un business profitabil şi are în plan pentru anul viitor doar menţinerea businessului la acelaşi nivel, fără extinderi sau alte dezvoltări.

”Noi concurăm cu lanţurile locale şi lanţurile naţionale, vindem medica­men­tele la un preţ neconform cu realitatea, intro­ducem în preţuri toate marjele de discount pe care le primim. Momentan nu e un business profitabil. Ne gândim să vindem, dar momentan nu am dat curs, pentru că eu merg pe plus”, a spus Bianca Gherman, farmacistă şi fondatoarea Vivafarm.

Ea a mai adăugat că a avut oferte de cumpărare de la marii jucători, care au urmat în ultimii ani strategia de dezvoltare în marile oraşe, în centrele comerciale cu trafic mare. Vivafarm are trei farmacii în Cluj-Napoca, iar anul trecut a raportat afaceri de 9,8 mil. lei, în creştere cu 28% faţă de 2015. Profitul companiei a ajuns la 350.000 de lei, în creştere cu 50% faţă de 2015, iar marja de profit anul trecut a fost de circa 3,5%, din datele publice.

Licenţa unei farmacii costă în Cluj între 130.000 de euro şi 150.000 de euro

Licenţa unei farmacii, una dintre modalităţile de extindere pentru jucătorii din piaţa de profil, costă în Cluj între 130.000 de euro şi 150.000 de euro, în timp ce în Bucureşti preţul este chiar la jumătate, între 50.000 şi 60.000 de euro. Vivafarm are 20 de angajaţi în prezent, iar antreprenoarea spune că nu se confruntă cu lipsa de personal pentru că oraşul este centru universitar.

Pe piaţa din Cluj activează atât lanţurile naţionale de farmacii, care au ajuns la sute de locaţii în toată ţara, cât şi lanţuri regionale, controlate de antreprenori locali, care s-au extins în mai multe judeţe vecine. De exemplu, farmaciile Ducfarm, o afacere de familie, au 17 unităţi în Cluj, iar în ultimii cinci ani şi-au triplat veniturile, mizând pe extindere în judeţele apropiate. În Cluj mai activează şi Ecofarmacia, care are 29 de unităţi în zona Ardealului.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments