web analytics
Sunteți aici

Cemacon Cluj a avut profit de 14 milioane de lei la nouă luni

Producătorul de cărămizi Ce­macon Cluj-Napoca a avut afaceri de 74 mil. lei la nouă luni, plus 2,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce profitul net a urcat cu 108%, la 13,8 mil. lei.

”Primele nouă luni ale anului au fost foarte dinavamice la nivelul consumului de blocuri ce­ra­mice, cu perioade în care cererea a de­păşit oferta, în special în tri­mestrul al III-lea. Utilizând în proporţie de 100% capacităţile de pro­ducţie ale am­belor fa­brici, am crescut prin eficienti­zare”, a spus Liviu Stoleru, directorul general al Ce­macon Cluj.

Ca­pitalizarea bursieră a Cema­con este de 66,34 mil. lei (14,42 mil. euro), după ce de la începutul aces­tui an acţiu­nile pro­ducătorului de cărămidă au crescut cu 76,9%, de aproape opt ori mai repede decât indicele BET, refe­rinţa bursei bucureş­tene, pe fondul unor tranzacţii în valoare de peste 20 mil. lei.

Printr acţionarii Cemacon se află fraţii Pavăl, fon­datorii retailerului de bricolaj Dede­man

Cemacon a raportat o valoare a EBITDA de 23 mil. lei, plus 52% faţă de ianuarie-septembrie 2016, în timp ce EBIT a urcat cu 74%, la 18 mil. lei. Da­to­­riile totale s-au diminuat cu 7%, la 48 mil. lei. În acţionariatul companiei au in­trat la începutul acestui an şi fraţii Pavăl, fon­datorii retailerului de bricolaj Dede­man. Printr acţionarii Cemacon se mai numără Business Capital for Romania (33%), Consultanţă Andrei & Andrei (14,94%) şI CIT Resources (10,92%).

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW