19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica Electrolux din Satu Mare va ajunge anul viitor la 1 milion...

Fabrica Electrolux din Satu Mare va ajunge anul viitor la 1 milion de aragazuri

Fabrica Electrolux din Satu Mare a început să producă un nou tip de aragaz, cu funcţie de gătit cu abur, pe care-l va vinde apoi în România, Europa, dar şi în afara Bătrânului Continent. Proiectarea aragazului a durat aproximativ un an, iar producţia a început în luna septembrie a acestui an. Până în prezent au fost realizate câteva mii de produse de acest gen la fabrica Electrolux din Satu Mare.

”Numărul de produse fabricate la Satu Mare se apropie de un milion de aragazuri. Suntem convinşi că cu această nouă gamă de produse vom atinge un milion până anul viitor”, a spus Dietmar Bloemer, directorul fabricii. Compania va intra cu noul produs pe toate pieţele din Europa, mai puţin Anglia. Aragazul va ajunge, de asemenea, pe pieţele din Mongolia, Canada şi Arabia Saudită.

Oficialii grupului suedez spun că această tehnologie a gătitului cu abur era specifică până acum doar cuptoarelor incorporabile, astfel că fabrica de la Satu Mare va fi prima care va produce aragazuri cu astfel de funcţie ce permite păstrarea valorilor nutritive ale alimentelor şi econo­misirea timpului de gătire. Compania va intra astfel cu fabrica de la Satu Mare pe segmentul de electrocasnice de lux.

Gama de aragazuri PlusSteam este disponibilă în varianta cu gaz sau electric, precum şi în diferite forme de funcţionare a plitelor: pe gaz, cu inducţie sau vitroceramice. Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux şi-a majorat anul trecut vânzările din România cu aproape 20%. Cifra de afaceri a suedezilor pe piaţa locală a urcat până la 512 milioane de lei, respectiv maximul ultimilor ani.

Electrolux are pe piaţa locală atât operaţiuni de import şi distribuţie, cât şi de producţie, iar cifra de afaceri publică pe Ministerul de Finanţe le include pe toate. Suedezii deţin la Satu Mare o fabrică în care realizează aragazuri şi unde lucrează cea mai mare parte a celor 800 de angajaţi ai companiei în România.

Electrolux Satu Mare – O istorie de peste un secol

Unitatea de producţie, care are o istorie de peste un secol, realiza înainte de a intra în portofoliul suedezilor aragazuri sub brandul Samus, iar după preluarea din 1997 Electrolux a renunţat la brandul local pentru a produce sub mărcile grupului. În România, mai au producţie de electrocasnice şi Arctic (frigidere şi congelatoare), Philips (espressoare şi produse de igienă orală), Electroargeş şi Karcher (aspiratoare) sau De’Longhi (espressoare).

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments