web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania vrea să achiziţioneze 39% din Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova

Banca Transilvania vrea să achiziţioneze 39% din Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova

Banca Transilvania (TLV) a anunţat la bursă că intenţionează să achiziţioneze 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul instituţilor de credit din Republica Moldova.

BT a solicitat aprobarea achiziţiei din partea autorităţilor de reglementare bancară şi autorităţilor relevante din România şi Republica Moldova. Din 2007, acesta este prima dată când un investitor bancar străin intră pe piaţa din Republica Moldova.

Ca urmare a investiţiei avute în vedere, Banca Transilvania şi BERD vor deţine împreună pachetul majoritar în Victoriabank. În conformitate cu legislaţia în vigoare, aceştia vor face o ofertă pentru achiziţionarea celorlalte acţiuni.

Acţionar minoritar, BERD şi-a majorat participaţia la 27,5% anul trecut, în încercarea de a restabili o guvernanţă corporativă eficientă şi de a atrage investitori strategici puternici în Victoriabank. Banca Transilvania este a doua bancă din România, în funcţie de active, BERD fiind acţionar al acesteia din 2001.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW