web analytics
Sunteți aici

Fabrica de electrocasnice De’Longhi din Jucu se apropie de afaceri de un miliard de lei la patru ani de la începerea producţiei

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi, care deţine din 2013 o fabrică în parcul industrial Tetarom din Jucu, Cluj, şi-a majorat vânzările cu 50% în primul semestru din acest an şi se îndreaptă spre afaceri de un miliard de lei, în numai patru ani de la începerea producţiei.

De’Longhi avea la finalul primului semestru din acest an peste 1.600 de salariaţi, potrivit datelor publice, iar la începutul semestrului doi producătorul avea active în jur de 100 de anunţuri de recrutare pentru diferite poziţii la fabrica din Jucu.

Vânzările De’Longhi au avansat în primul semestru cu 50%, la 435 mil. lei, menţinând astfel extrem de sus avansul vânzărilor înregistrat încă din primul an de producţie. De’Longhi a început în martie 2013 să realizeze espressoare de cafea în România în fabrica de la Jucu, ocupând astfel o parte din golul lăsat de finlandezii de la Nokia.

Cea mai mare parte a producţiei merge la export, astfel că De’Longhi România a ajuns pe locul întâi în topul celor mai mari exportatori din judeţul Cluj din 2016, devansând Emerson, la trei ani după ce a demarat o investiţie de circa 30 de milioane de euro în unitatea de producţie. Investiţia de la Jucu reprezintă a cincea fabrică a italienilor de la De’Longhi după cele din China (Guangdong şi Shanghai), Rusia şi Italia.

Afaceri de 157 de milioane de euro în 2016

Filiala locală a producătorului italian a raportat în 2016 o cifră de afaceri de peste 710 mil. lei (157 mil. euro) cu peste 1.100 de salariaţi. Afacerile companiei au crescut constant an de an, fiind de cinci ori mai mari ca în 2013 spre exemplu. Faţă de 2015 businessul a postat un avans de peste 40%.

După rezultatele din 2016, grupul italian a devenit al doilea cel mai mare producător de electrocasnice din România, după Arctic Găeşti, dar înaintea Philips Orăştie, companie al cărei bilanţ pe 2016 nu apare încă pe site-ul mfinante.ro. De’Longhi a fost pe profit în România încă din primul an, în 2016 rezultatul net fiind de 33 mil. lei, mai mult decât dublu faţă de anul anterior.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW