10.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂ45 de companii au realizat investiţii de 220 mil. euro şi au...

45 de companii au realizat investiţii de 220 mil. euro şi au creat 4.900 de locuri de muncă în cel mai mare parc industrial din Bihor

Parcul industrial Oradea I, cel mai mare din judeţul Bihor şi al cincilea din ţară, a atras până în prezent 45 de companii şi speră ca până la sfârşitul anului parcul să fie 100% ocupat. În prezent, companiile rezidente au creat circa 4.900 de locuri de muncă şi au realizat investiţii cumulate de 222 de milioane de euro.

”Suntem în negocieri pentru ultimele parcele de teren rămase, iar până la sfârşitul anului sperăm ca parcul să fie 100% ocupat. Companiile cu care purtăm discuţii fac parte din industrie. De asemenea, pe una dintre parcelele rămase dorim să construim un centru de servicii pentru firmele din parc”, a spus Alina Silaghi, director general al Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).

Parcul industrial Oradea I este funcţional începând cu anul 2011 şi a necesitat o investiţie de 71 mil. lei (15,7 mil. euro) în infrastructură, jumătate din sumă venind din fonduri europene. În prezent cele 45 de companii rezindente ocupă 92% din suprafaţa totală de 130 de hectare. Principalele domenii de activitate ale companiilor din Parcul Industrial Oradea I sunt producţie şi asamblare electronice, fabricare mase plas­tice, transport sau turnătorie metale. Preţul terenului porneşte de la 8 euro/mp.

Printre cele mai mari companii rezidente în parc se numără grupul japonez Nidec (cel care a prelut şi fabrica Ana Imep din Piteşti), producătorul american de componente electronice Plexus, furnizorul de compo­nente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic, dar şi compania coreeană Shinheung Electronics.

Una dintre cele mai recente investiţii aparţine grupului german Eberspächer, producător de sisteme de evacuare, care a ales să facă o fabrică în cadrul parcului din Oradea. Investiţia s-a ridicat la 17,5 mil. euro şi a reprezentat cumpărarea terenului, realizarea clădirii şi utilaje necesare.

Primăria Oradea a investit 1 mil. euro în infrastructura parcului industrial I 

Parcul industrial Oradea I este admi­nistrat de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, companie publică deţinută de Primăria Municipiului Oradea. ADLO mai administrează şi alte două parcuri industriale din Oradea, parcul industrial Oradea II şi III. Parcul industrial Oradea III este cel mai nou şi are o suprafaţă de 15 hectare. Până acum, în infrastructura parcului primăria a investit deja 4,4 milioane de lei (1 mil. euro).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments