Compania Star Assembly, parte a concernului german Daimler, care produce la Sebeş una dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume pentru limuzinele de lux ale Mercedes-Benz, a ajuns în prima jumătate a acestui an la afaceri de peste 3,5 miliarde de lei (762 mil. euro), de 13 ori mai mult decât în prima jumătate a anului trecut, potrivit datelor publice.

”Creşterea cifrei de afaceri se datorează intrării în producţie a cutiei de viteze 9G-Tronic anul trecut. În 2016 uzina a funcţionat cu un singur schimb, iar anul acesta am produs în trei schimburi. Creşterea producţiei s-a datorat unei cereri mari”, au explicat reprezentanţii companiei Star Assembly. La Sebeş se produc inclusiv cutii de viteze automate cu cinci şi şapte trepte, pe lângă cea de nouă trepte.

Saltul înregistrat de fabrica Star Assembly vine după ce compania a inaugurat în aprilie 2016 o linie de producţie a cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, dedicată automobilelor Mercedes-Benz. Noua cutie cu nouă trepte se regăseşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar potenţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual produse la Stuttgart şi Sebeş.

Peste 1.700 de angajaţi are compania Star Assembly la Sebeş

Totodată, numărul angajaţilor de la Star Assembly a urcat de la 860 în prima jumătate a anului trecut la 1.743 în primul semestru din acest an. Următorul pas la Sebeş este începerea activităţii în uzina ce va recondiţiona cutii de viteze care va fi gata la începutul anului următor. Grupul german Daimler are două companii în top cinci cei mai mari exportatori din judeţul Alba în 2016 – Star Assembly şi Star Transmission Cugir, potrivit datelor provizorii furnizate de INS.

Sursa: Ziarul Financiar

 

Articole similare

Lasă un răspuns