20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂContinental angajează 350 de oameni pentru centrul de la Sibiu

Continental angajează 350 de oameni pentru centrul de la Sibiu

Compania Continental Automotive Sys­tems are disponibile apro­ximativ 350 de locuri de muncă pentru centrul din Sibiu, cele mai multe joburi fiind pentru operatori montaj linii automate (114) şi pentru ingineri de sistem software (108), dar şi pentru ingineri elec­tronişti trans­por­turi (24), ingineri producţie (28), pro­iectant inginer mecanic (18) sau tehnicieni opera­tori la roboţi industriali (46), da­te­lor de pe site-ul Agenţiei Judeţene Pen­tru Ocu­pa­rea For­ţei de Mun­că (AJOFM) Sibiu.

La finalul lunii au­gust 2017, Conti­nental avea 3.800 de oameni în unitatea de la Sibiu, dintre care 1.000 erau angajaţi ai centrului de in­ginerie. În următorii ani, la Sibiu va fi con­strui­tă o nouă clădire desti­nată activităţii de cercetare şi dez­voltare, formată din birouri şi laboratoare cu o suprafaţă de aproximativ 12.000 mp, urmând să fie angajaţi aici încă aproximativ 1.000 de oameni, potrivit unui comunicat transmis ante­rior de reprezen­tan­ţii companiei Conti­nen­tal Automotive Systems.

Printre produsele dezvol­tate, testate şi fabricate la Sibiu se găsesc sisteme de frânare, sus­pensii pneumatice, uni­tăţi de control elec­tronic destinate cutiilor de viteze automate, unităţi de control electronic amplasate în interiorul automo­bilelor, cum ar fi controlul scaunelor sau al oglinzilor, sisteme de asistenţă avansate pentru condu­cătorii auto.

Continental Automotive Systems a avut în 2015 o cifră de afaceri de 2,65 mld. lei (peste 596 mil. euro), un profit net de 80,4 mil. lei (18 mil. euro) şi un număr mediu de 2.870 de angajaţi, potrivit celor mai recente date existente pe site-ul Ministerului Finanţelor. Continental a investit la Sibiu peste 320 de milioane de euro din 2004 până în prezent, aici fiind fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unităţi elec­tronice de control.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. De asemenea, compania este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.

Peste 18.000 de angajaţi­ lucrau anul trecut în fabricile Continental din România 

Anul trecut numărul angaja­ţi­lor gru­pului Continental în România a urcat la 18.200 de oameni, devenind cel mai mare angajator din industria auto locală, depăşind inclusiv Grupul Renault, care are un total de aproxi­mativ 18.000 de salariaţi, dintre care peste 13.800 în cadrul Automobile Dacia.

Grupul Continental a înregistrat anul tre­cut o creştere cu aproape 20% a cifrei de afaceri, la 12 mld. lei (2,66 mld. euro), potrivit datelor companiei. Valoarea de 12 mld. lei pentru 2016 reprezintă cifrele de afaceri cumu­late ale celor şapte companii ce alcă­tuiesc Grupul Continental în România.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments