23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul Azur din Timişoara a vândut lacuri şi vopsele de peste 25...

Producătorul Azur din Timişoara a vândut lacuri şi vopsele de peste 25 mil. euro în primele nouă luni

Producătorul american de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 117,5 mil. lei (25,5 mil. euro), mai mult cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la finalul acestui an, compania estimează afaceri totale de 155,7 mil. lei (34 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul trecut, când Azur a realizat o cifră de afaceri de 135,6 mil. lei (peste 30 mil. euro).

”Vânzările la export au susţinut, în cea mai mare parte, creşterea afacerilor companiei noastre în primele nouă luni. Pe piaţa internă am crescut cantitativ, însă mediul extrem de competitiv pune presiune pe preţul produselor”, a spus Zoltan Jakab, directorul general al companiei Azur.

Compania comercializează lacuri şi vopsele sub mărcile Roua, Evrika, Edil, brandul Qtek şi sistemul de nu­an­ţare Natura, colaborând atât cu fur­nizori de pe piaţa locală, în special pen­tru ambalaje, cât şi cu furnizori ex­terni. Azur exportă în prin­cipal pe piaţa europeană, în ţări pre­cum Germania, Franţa, Marea Bri­tanie, Un­garia sau Albania, potrivit unor informaţii anterioare.

”Evoluţia pieţei în primele nouă luni nu a fost deloc încurajatoare, proiectele din sectorul public sunt blocate, iar sectorul privat e supus continuu presiunii schimbărilor fiscale şi ca atare este foarte precaut. Pentru 2018 premisele dezvoltării sectorului de construcţii sunt sumbre, din cauza  accentuării lipsei de predictibilitate, corelată cu politici salariale nerealiste, care duc la lipsa banilor in investiţii publice şi amânarea deciziei cu privire la momentul în care se demarează investiţia”, a spus Zoltan Jakab.

360 de angajaţi lucrează în fabrica Azur de la Timişoara

Compania din Timişoara este subsidiara ICC Industries INC New York. Azur a ajuns în prezent la 360 de angajaţi şi intenţionează, chiar dacă se confruntă cu o criză acută de personal, să mai recruteze încă 35 de oameni până la finalul anului, în departamentele de logistică, cercetare-dezvoltare şi în producţie.

Piaţa vopselelor din România este condusă de producătorul Kober, controlat de familia de antreprenori cu acelaşi nume, fiind urmat de Fabryo-Atlas Paints, companie rezultată în urma fuziunii dintre producătorul de vopsele şi tencuieli decorative Fabryo şi producătorul de materiale şi finisaje pentru construcţii Atlas Paints. Pe locul al treilea se situează businessul Deutek, preluat de PPG de la fondul Axxess Capital.

Sursa: Ziarul Financiar

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments