28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSavini Due din Sebeş a produs mobilier de baie de 19 mil....

Savini Due din Sebeş a produs mobilier de baie de 19 mil. euro în primele nouă luni

Producătorul italian de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 86,4 mil. lei (18,8 mil. euro), mai mult cu 5% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Compania a bugetat pentru acest an o creştere cu 8% a businesului faţă de anul trecut, susţinută atât de clienţii actuali, cât şi de pă­trunderea pe noi pieţe europene.

”Piaţa de mobilier pentru baie este strâns legată de cea a construcţiilor, astfel că în primele luni ale anului piaţa s-a aflat într-o stare de amorţeală, urmată de o creştere în trimestrele doi şi trei. Până la acest moment piaţa locală a înregistrat o creştere cu 10-12% faţă de anul 2016, însă a fost puternic influen­ţată de evenimentele poli­tice şi economice din acest an”, a spus Piersante Savini, general manager al Savini Due.

Compania din Sebeş produce mobilier pentru baie, dulăpioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă. Mobilierul produs la Sebeş este comercializat în reţelele de bricolaj Dedeman, Leroy Merlin, Hornbach, Brico Depot, Praktiker sau Romstal, dar şi pe piaţa externă, unde italienii livrează 60-70% din producţie.

Pe lângă reţelele de bricolaj, Savini Due colaborează şi cu magazinele mici de profil din ţară, italienii utilizând în producţia mobilierului diverse tipuri de materiale precum lemnul de plop, MDF şi PAL. Anul trecut, fabrica Savini Due din Sebeş a realizat 250.000 de corpuri de mobilier şi 900.000 de capace pentru WC, potrivit unor informaţii furnizate anterior.

Afaceri de 25 mil. euro în 2016

Savini Due a ajuns în prezent la 370 de angajaţi, având disponibile aproximativ 40 de locuri de muncă, majoritatea în sectorul de producţie. Oficialii Savini Due au spus că la Sebeş şi în împrejurimile localităţii există o criză reală a forţei de muncă, în toate sectoarele de activitate. Savini Due a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 111,5 mil. lei (circa 25 mil. euro), un profit net de aproximativ 10,5 mil. lei (2,3 mil. euro) şi un număr mediu de 341 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments