25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGigantul suedez Autoliv a investit peste 6 mil. euro în creşterea producţiei...

Gigantul suedez Autoliv a investit peste 6 mil. euro în creşterea producţiei de chingi pentru centurile de si­gu­ranţă

Producătorul suedez de sisteme de si­gu­ranţă auto Autoliv a finalizat o investiţie de 6,4 mil. euro într-o nouă hală cu o suprafaţă de 2.300 mp la Braşov, unde produce chingă pen­tru centurile de siguranţă ale autovehiculelor.

Capacitatea nou instalată comple­tea­ză capacitatea deja existentă la Braşov şi împreună cele două vor pro­du­ce anul viitor 236 de milioane de metri de chin­gă, în creştere cu 23% faţă de volumul actual. Prin acestă inves­ti­ţie, capacita­tea maximă de producţie ajun­ge 270 de milioane de metri de chingă.

În prezent, în cele două hale de la Braşov unde Autoliv produce chingă pentru centurile de siguranţă lucrează 118 angajaţi, însă compania are în plan să mai angajeze încă 24 de persoane. Autoliv produce în fabricile locale centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane, în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Autoliv deţine în prezent pe piaţa lo­ca­lă fa­brici în Bra­şov, Prejmer, Lu­goj, Sfântu Gheor­ghe, Re­şiţa şi Oneşti, ju­de­ţul Băcău, cea din ur­mă fiind deschisă de suedezi în primul tri­mestru din acest an. Pe lângă unităţile de producţie a com­po­nentelor auto, suedezii mai deţin la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de com­peten­ţe IT şi numeroase funcţii suport pen­tru sub­sidiarele Autoliv din Româ­nia şi din Eu­ropa, potrivit unor infor­maţii anterioare.

Afaceri consolidate de peste 10 mld. dolari pentru grupul Autoliv 

Compania Autoliv România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 3,5 mld. lei (787,5 mil. euro), un profit net de apro­xi­mativ 114 mil. lei (25,3 mil. euro), cu un număr mediu de 8.961 de angjaţi, po­trivit site-ului Ministerului Finanţelor. Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume, cu peste 70.000 de angajaţi la nivel global, a avut în 2016 vânzări consolidate de 10,074 mld. dolari, potrivit informaţiilor de pe site-ul Autoliv. Compania este listată la New York Stock Exchange (NYSE: ALV).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments