28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul italian de canapele Ditre angajează 160 de oameni pentru fabrica din...

Producătorul italian de canapele Ditre angajează 160 de oameni pentru fabrica din Arad

Producătorul italian de mobilier Ditre International are disponibile în prezent 163 de locuri de muncă pentru fabrica de canapele din Arad, cele mai multe joburi fiind pentru confecţioneri-asamblori articole din textile (60), tâmplari (30), tapiţeri (30) şi pentru muncitori necalificaţi în industria textilelor (30), potrivit datelor existente pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad.

Compania italiană deţine în zona industrială Arad Vest o fabrică de mobilier pe o supra­faţă totală de aproximativ 40.000 de metri pătraţi, unde 600 de angajaţi produc zilnic peste 800 de canapele, în 120 de variaţiuni de piele şi ţesături, conform site-ului companiei.

Compania a avut anul trecut un număr mediu de 360 de angajaţi, potrivit informaţiilor de la Ministerul Finanţelor. Producătorul de canapele din Arad a realizat în 2016 o cifră de afaceri de peste 83 mil. lei (18,5 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de anul anterior, potrivit datelor de pe mfinanţe.ro. Ditre International a fost înfiinţată în anul 2005 la Arad, cu principal domeniu de activitate fabricarea de mobilă şi asociat unic Ditre Italia SPA, companie fondată în anul 1976 de fraţii De Marchi.

Producătorii de mobilă din România au realizat anul trecut scaune, canapele şi paturi în valoare de peste 2,5 mld. euro, din care 86% au luat drumul exportului în ţări precum Germania, Franţa sau Italia, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR). Datele asociaţiei arată că exporturile de mobilă s-au dublat în criză, ajungând anul trecut la mai bine de 2,1 mld. euro. Livrările de mobilă în străinătate nu s-au clătinat în niciun an în perioada care a zdruncinat întreaga economie.

Aramis Invest, Taparo şi Ecolor sunt cei mai mari exportatori de mobilă din România

Cei mai mari exportatori de mobilă din România, după valoarea exporturilor de mobilă din 2016, sunt Aramis Invest, Taparo şi Ecolor, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Piaţa internă de mobilă este extrem de fragmentată, pe lângă jucătorii mari precum Mobexpert, IKEA, Elvila, kika, Lemet, există şi foarte multe afaceri mici, cu un singur magazin, iar în ultima perioadă s-au dezvoltat şi afacerile online, cu mobilă pe comandă.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments