web analytics
Sunteți aici

Compania canadiană Litens Auto­motive a deschis o fabrică de componente auto lângă Timişoara

Compania canadiană Litens Auto­motive a deschis în parcul industrial Timişoara Airport Industrial Park, din localitatea Giarmata, o fabrică de compo­nente auto cu o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi, care va ajunge la 250 de angajaţi până în 2019.

Fabrica Litens Automotive de lângă Timişoara este a doua unitate de producţie din Europa deţinută de grupul canadian, după cea din Germania. Valoarea investiţiei în fabrica Litens Automotive de la Giarmata nu a fost făcută publică.

”Suntem foarte încântaţi de noua locaţie, care este plasată strategic, creşte capacitatea noastră de pro­ducţie pentru piaţa europeană şi ne permite să îmbu­nătăţim suportul acor­dat clienţilor. Echipa noastră de dezvoltare a portofoliului de furnizori lucrează la identificarea şi dez­voltarea de noi furnizori în Europa de Est, aspect ce va adăuga valoare business-ului”, a spus Paul Robinson, Chief Executive Officer Litens Automotive Group.

Noua unitate de producţie sprijină cererea de soluţii Litens pentru grupul motopropulsor de pe piaţa europeană, se arată în comunicatul de presă transmis de companie. În prezent, compania are 10 angajaţi, însă numărul acestora va creşte la aproximativ 250 de persoane până în 2019.

În procesele de producţie din noua fabrică, Litens utilizează echipamente auto­matizate şi semiautomatizate şi realizează componente auto (role întinzătoare auto­mate pentru curelele de distribuţie şi întinzătoare ale curelei de antrenare a accesoriilor) pentru grupurile Volkswagen şi General Motors.

Afaceri de 1,2 miliarde de dolari anul trecut pentru Litens Automotive Group

Litens Automotive Group, fondată în 1979 în Canada, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,2 miliarde dolari. Grupul Litens furnizează soluţii şi tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă, sisteme de gestionare a temperaturii şi gestionare a vibraţiilor torsionale. În prezent, compania are peste 2.000 de angajaţi în Canada, Germania, Brazilia, China, Japonia, India, Anglia, Franţa, Italia, România şi Coreea de Sud.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW