web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul Ursus şi Timişoreana se apropie de afaceri de 400 mil. euro

Producătorul Ursus şi Timişoreana se apropie de afaceri de 400 mil. euro

Ursus Breweries, cel mai mare berar de pe plan local ca nivel al cifrei de afaceri, a vândut în primul semestru cu 6% mai multe sticle şi halbe cu bere decât în perioada similară a anului precedent, în condiţiile în care piaţa a avansat cu 2% în primele şase luni.

”Din punctul de vedere al valorii, am avut o creştere cu 2-4 puncte procentuale mai mare decât majorarea în volum. Aceasta nu vine neapărat din creşteri de preţ, ci din mixul de produse”, a spus Mihai Bârsan, vicepreşedinte marketing al Ursus Bre­weries, companie cu peste 1.400 de angajaţi.

Astfel, în primul semestru compania a avut o creştere valorică de 8-10%. Anul trecut, cifra de afaceri a producătorului de bere a urcat la 1,63 mld. lei (364 mil. euro). Dacă avansul din primul semestru al busi­nessului companiei va continua până la finalul anului, producătorul se va apropia de afaceri de 400 mil. euro.

Compania a ra­portat anul trecut un profit net de aproape 145 milioane de lei. Pe de altă parte, consumul de bere a avan­sat cu 2% în primul semestru al acestui an, după un an 2016 în care a stag­nat. Anul trecut, românii au con­su­mat 15,8 milioane de hecto­li­tri, adică 80 de litri per capita.

Ursus Bre­we­ries are o cotă de pia­ţă de 35% în valoare pe plan local

În total, Ursus Bre­we­ries are o cotă de pia­ţă de 35% în valoare pe plan local, fiind li­der, con­form infor­ma­ţiilor furnizate de companie. Compa­nia concu­rea­ză pe piaţa berii cu Heine­ken România, Bergen­bier şi URBB (Tuborg), dar şi cu alţi producători mai mici.

Ursus Breweries, care are trei fabrici de be­re la Timişoara, Braşov şi Buzău şi o mi­cro­berărie la Cluj-Napoca, şi-a schimbat recent acţionarul, trecând de sub umbrela grupului sud-african SABMiller sub cea a grupului japonez Asahi într-o tranzacţie regională care s-a ridicat la 7,3 miliarde de euro în total. Alături de activele SABMiller din România au trecut în proprietatea grupului japonez şi businessurile din Cehia, Slovacia, Ungaria şi Polonia.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW