-1.3 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUBB are o linie completă de studiu al informaticii în limba germană...

UBB are o linie completă de studiu al informaticii în limba germană cu susţinerea Porsche şi NTT DATA Romania

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, împreună cu com­pa­niile Porsche AG, MHP Con­sul­ting – a Porsche Company şi NTT DATA Ro­mâania au prelungit acor­dul de finanţare a specializării Informatică în limba germană, din cadrul Facul­tăţii de Matematică şi Infor­matică.

Acordul prevede atât conti­nua­rea sponsorizării specia­lizării Infor­ma­tică în limba germană, nivel li­cen­ţă, dar şi finanţarea unui pro­gram nou de master în limba ger­mană (Sisteme Informatice Avan­sate: proiectare, modelare, dez­volta­re).

Colaborarea dintre mediul universitar şi cel de afaceri pune astfel bazele unui program complet de studii în limba germană în domeniul informaticii, atât la nivel licenţă, cât şi la nivel master. Până în prezent, în cadrul programului care scoate anual la concursul de admi­tere un număr de 75 de locuri, au fost înmatriculaţi, la nivel licenţă, 170 de studenţi. Aceştia participă la programe de mentorat, internship şi cursuri susţinute de cadre didactice din Universitatea Babeş-Bolyai, dar şi din universităţi din Germania şi Austria, precum şi de specialişti din companiile partenere.

Universitatea Babeş-Bolyai, împreună cu MHP Consulting Romania SRL, Porsche AG şi cu EBS Romania SA (în prezent NTT DATA Romania) au semnat în luna martie 2014 un contract pentru finanţarea primului program de studiu nivel licenţă de Informatică cu limba de predare germană, din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică. Acordul prevedea sprijinirea programului de studiu Informatică (limba de predare germană) prin finanţarea activităţilor didactice, de cercetare şi pentru susţinerea financiară a studenţilor din cadrul acestui program.

Programa de studiu este sincronizată cu cele similare ale universităţilor din Germania

Programa de studiu este sincronizată cu cele similare ale universităţilor din Germania, cu respectarea tuturor standardelor de calitate. Implicarea companiilor partenere constă în sprijin financiar acordat programului de studiu Informatică în limba germană din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai în perioada 2017-2020, dar şi în consultanţă oferită de specialişti în domeniu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments