11.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALIoan Popa de la Transavia a construit cu 15 mil. euro în...

Ioan Popa de la Transavia a construit cu 15 mil. euro în apropiere de Alba Iulia cel mai mare resort de golf din țară

Theodora Golf Club, o investiție de 15 milioane de euro a antreprenorului Ioan Popa, cuprinde cel mai mare teren de golf din România, dar și o serie de facilități de cazare și relaxare, clasificate la standardul de patru stele plus. Situat în localitatea Teleac, comuna Ciugud, în apropiere de municipiul Alba Iulia, Theodora Golf Club își ve deschide oficial porțile pe data de 15 octombrie 2017.

”Suntem extrem de încântați să anunțăm lansarea Theodora Golf Club, un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf, un sport pe care îl practic de peste 10 ani. Complexul își propune să devină o destinație pe harta turismului românesc și să crească potențialul turistic al zonei, la nivel național și internațional datorită poziționării sale excelente, chiar în inima țării, în una dintre cele mai valoroase zone românești”, a declarat Ioan Popa, Președintele Theodora Golf Club.

 

Terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri

Resortul a fost construit pe parcursul a aproximativ doi ani de zile, cu specialiști atât din țară, cât și din străinătate. Terenul de golf va fi deschis jucătorilor în primăvara anului viitor. Principala atracție a complexului este terenul de golf, cu o suprafață de 56 ha, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră. Proiectul din localitatea Teleac își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.

Noul club asigură celor interesați de învățarea acestui sport, posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât și din interior, urmând să fie deschisă și o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat. Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu mașina față de Alba Iulia, fiind totodată o destinație de interes pentru turiștii străini, distanța față de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 și 2 ore.

 

Ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus

Resortul Theodora Golf Club este localizat într-o zonă deluroasă, pe malul stâng al râului Mureș, oferind vizitatorilor o priveliște aparte, înconjurată de natură. Acesta cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, care vor fi disponibile spre rezervare, începând cu 15 octombrie.

Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6- cel mai lung parcurs din Europa. Resortul TGC este situat pe o suprafață totală de peste 62 ha, din care cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 ha), iar cele 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și restaurantul fine dining.

 

Sală de conferințe de 70 de locuri și restaurant cu o capacitate de 160 de locuri 

În completarea facilităților de cazare, resortul deține un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior și 100 locuri pe terasă, Noul resort se poziționează ca o destinație și pentru mediul de afaceri românesc, locația dispunând de o sală de conferințe de 70 de locuri, precum și de o sală pentru întâlniri de business mai restrânse.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments